EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52349

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stukje Rechtestraat van boven

Beschrijving

Vanaf de St. Catharinakerk zien we een klein deel van de Rechtestraat. De foto toont een mix van bestaande gebouwen die gerenoveerd zijn en verdwenen gebouwen. We lopen ze even langs van links naar rechts.
Helemaal links een pand met een puntdak. Dat staat er nog steeds, tegenwoordig tegen het hoge pand waarin tot voor kort de HEMA was. Er is nu een kledingwinkel, met huisnummer 45. Het pand met de witte gevel is nu niet meer herkenbaar omdat er een grijze bekleding tegen die gevel is gemaakt. Rechts daarnaast staat een pand met een soort trapgeveltje, dat gerestaureerd en nog herkenbaar is. Het is nu een bakkerswinkel op nummer 51. Vervolgens komt het hoogste witte gebouw, op de foto nog met een balkon. Dat balkon is verdwenen, maar het pand is de afgelopen jaren opgeknapt en nu is er een kledingwinkel, met huisnummer 53. Rechts daarnaast staat op de foto een pand met een puntdak en twee keer vijf ramen op de etages. Dat gebouw lijkt vervangen door nieuwbouw, met voor de verandering een kledingwinkel erin. Rechts daarnaast een nog bestaand pand met op de eerste etage twee hoge ramen met een hekje ervoor en op de bovenste etage drie ramen. Dat is er nog steeds en herbergt een drogisterij. Ook het smalle pand rechts ernaast is er nog. Het heeft twee keer drie ramen en heeft huisnummer 65. Als laatste is er het hoge pand dat tot aan de rand van de foto loopt, met op het dak de witte balustrade. In dat pand zit al tientallen jaren de kledingwinkel RamBam, ooit opgericht door de vroegere eigenaar van Club 44, Jo van Gestel. Het staat op de hoek met het Catharinaplein.
Op de achtergrond zien we de Jan van Lieshoutstraat met over de hele lengte gebouwen van het vroegere Binnenziekenhuis.
Links daarvan herkennen we een paar panden die op de Markt in de gevel van winkelcentrum Heuvel zijn verwerkt, zoals De Wildeman en De Vooruitgang. Aan de noordoosthoek van de Markt zien we een pand met een driehoekige witte gevel. Dat is het pand Boex. Dit betekent dat de Hermanus Boexstraat nog niet was aangelegd. Daarom moet deze foto ouder zijn dan begin jaren vijftig. (Red.)


Geplaatst op

01-03-2021
Geen reacties gevonden bij deze foto