EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5232

Bijdrager:

Jaar:

1981

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Fancy

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fancy en haar geschiedenis.

Beschrijving

Fancy is gebouwd op de "grondresten" van het in 1978 ter ziele gegane Sextet Wim Vlemmix. Na eerst twee jaar met Ben "sax" Walraven en Cor Neyboer (sax/clarinet/dwarsfluit) te hebben doorgespeeld als "Lichtstadband" besloten Albert Rooijakkers (drums), Henk Huiberts (zang/gitaar), Jos van Dommelen (toetsen/zang) en Ben Brekelmans (basgitaar/zang) meer de top-40-kant op te gaan. Jos van den Dungen (sologitaar/zang) en Dian Senders (zang) waren net gestopt met Impuls Five en completeerden de vier ex-sextetters. In de loop der jaren ontwikkelde FANCY zich steeds meer als een veelgevraagde feestformatie. Tientallen malen speelden ze op grote Eindhovense evenementen zoals het Federatiebal, het Gemintefist, het Fiesta del Sol en de Nacht der Vedetten. In de frontlinie waren er in de loop der jaren wisselingen van zangers/zangeressen. Henk en Dian werden "beroeps" en werden afgelost door Ria van Dommelen en Aris Weel. Stemproblemen noodzaakten Aris de microfoon door te geven aan Lesley Lynch. Ria stopte gelijktijdig en stond haar plaats af aan eerst Yvonne v/d Boogaard en later Astrid Baggermans. Lesley werd 2e helft 90-er jaren ook "beroeps" en toen opgevolgd door Jan Senders die nog steeds in de band zingt. Astrid ging andere dingen doen en gaf de mike door aan Claudine Smolders en ook die zingt nog steeds bij Fancy. In 2002 en 2004 deden resp. Albert en Jos en Ben muzikaal een stapje terug zodat alleen Jos nog over is van de startformatie. Hij vierde in 2005 zijn 25 jarig Fancy-jubileum. De band heeft geen Eindhovense inbreng meer maar speelt nog steeds, o.a. op het Fiesta del Sol.


Geplaatst op

03-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

In de Maxiband Timeless hebben Ria en Jos van Dommelen, Aris Weel en Ben Brekelmans elkaar weer teruggevonden, samen met nog 9 andere geroutineerde muzikanten uit vroegere bekende orkesten.


Datum: 03-08-2006
Naam: Anne Troost  
img

In de Maxiband speelt ook Jan Muskens aan de drums mee. Hij speelde vroeger in Peter and his Bleu Arrows (foto 3662). Maar ook bij de Time Break Selection en Clovis.


Datum: 25-08-2006
Naam: Ben Brekelmans.  
img

Ook FANCY deelde kleedkamers en stond samen met vele bekende artiesten op het podium, onder andere:
- met Peter Koelewijn en Anita Meyer tijdens het Groot Gestels Festijn op de Kunstijsbaan, 10 september 1989;
- met Henk Wijngaard en Hanny op het Oud Woensel Festival, 22 september 1991;
- met The Dutch Swing College Band, de Zangeres zonder Naam, Denny Christian, Nico Haak, De Havenzangers,
De Deurzakkers, De Twee Pinten, De Viltjes en Corry Konings tijdens het Bowlingers Carnaval in De Tongelreep;
- met Grant & Forsyth, René Shuman, Lenny Kuhr, Marianne Weber en Imca Marina elders op feesten.
Daarnaast deelden ze vaak het podium met de Eindhovense Rye Brothers, Mac Taple en het Orkest John Belton.


Datum: 04-01-2008
Naam: Nic den Hartog Jr.  
img

Het is wel leuk om te weten dat anno 2008 niet alleen Ria en Jos van Dommelen in Timeless spelen maar ook hun broers Tiny en Theo


Datum: 05-01-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ook zanger Aris Weel en mijn persoontje spelen nu als ex-FANCY-muzikanten bij Timeless. Kijk maar eens op www.maxibandtimeless.nl


Datum: 21-03-2008
Naam: Anne Troost  
img

Astrid Baggermans zingt nog steeds en wel bij Die Lustigen Schlagerfreunde. Daarnaast is ze de vrouw van de burgemeester van Veldhoven.


Datum: 21-03-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Astrid en Fancy zie je op foto 5240, Anne! Inderdaad, getrouwd met Jack Mikkers, eerst burgervader van Maasdriel en nu van Veldhoven. De zangeres op de foto hierboven is Dian Senders, alweer een hele tijd beroepszangeres bij Jody's Singers en tv-bekendheid sinds de clip van Banger Hart van Rob de Nijs waarin ze ook de backing vocals deed.


Datum: 01-10-2010
Naam: Ad Thijssen  
img

En wat denkje Fancy bij de Achtse feesten? Het is wel weer een tijdje geleden, maar we hebben wel onvergetelijke zondagmiddagen gehad.


Datum: 01-10-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kijk maar eens op foto 5234 en foto 5238, Ad! Inderdaad: onvergetelijk. Maar bedanken... dat hoeft toch niet?! We deden het met Fancy zelf ook kei-graag!