EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52105

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Ruysdaelbaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
UTS

Beschrijving

Een groepsfoto van het volledige personeel van de UTS (Uitgebreid Technische School) met een rijksgecommitteerde.
De UTS verhuisde in 1968 als MTS van de Ruysdaelbaan naar de Egelstraat.
Als iemand namen weet te achterhalen van docenten op deze foto, dan zien we die graag in een reactie komen.  (Red.)
 


Geplaatst op

28-01-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-02-2021
Naam: redactie  
img

Onderstaande reacties n.a.v. onze oproep op facebook zijn afkomstig van onze facebookpagina (van oud naar nieuw).

Stephen Goth
3e rij 9 van links is Van Bakel 2e 5 van Agt 1e 1 Remmits. Bouwkundigen.
Weet je het zeker? Ik begon op de mts Egelstraat in 1970 nadat ik nog toelatingsexamen deed op de Ruysdaelbaan. Op mijn eerste rapporten stond nog uts (ze moesten opgemaakt worden). Toen ik begon werkte de aannemer nog zaken af. Midden op de foto staat Noud van Agt, bouwkundeleraar. Veel later heb ik weer les gegeven op de Ruysdaelbaan toen bouwkunde daar terechtkwam en daarna naar het techniekhuis in Veldhoven.

Joop Mengde
Zittend 3e van links is volgens mij de praktijkleraar werktuigkunde. Hij kon zo kafferen dat ik het na het 1e kwartaal in '64 het al bekeken had. Later fluitend mijn diploma scheepswerktuigkundige gehaald.

Barbara van Benthem Jutting
He Julia Dijsselbloem these are teachers from the school Han frequented here in Eindhoven. Maybe he recognizes some of them.

Jan Barnier
Ik heb zowel de Ruysdaelbaan als Egelstraat meegemaakt, maar herinner me geen gezicht meer. De enige die ik me nog wel herinner was de godsdienstleraar Leopold Verhagen, maar die staat hier niet bij.

Petra van de Ven-Dijkmans
In het schooljaar 1969-1970 stond de ULO er nog, houten bijgebouwen. Dat wás op dat moment al een MAVO, maar er stond nog ULO op. Schooljaar 1970-1971 zaten ze naast het Ottenbad, om daarna weer naar de Henegouwenlaan te verhuizen. Maar, als er in de zomer van 1970 die ULO nog afgebroken moest worden, en de nieuwe MTS gebouwd, dan kunnen ze toch nooit in datzelfde schooljaar op die plek gestart zijn?

Loes Witvoet
Mijn man, Dik Witvoet, begon sept. 1966 op de UTS en slaagde in 1970 (als MTS'er). Kan geen enkele leerkracht op de foto herkennen. Hij deed werktuigbouw, misschien waren deze docenten van een andere richting?

Henry van den Boomen
Voorste rij helemaal rechts dat is Van Hamsvoort dus niet de 7de van links 2de rij. Voorste rij 5de van links is de directeur C.Th.B. v.d. Horst. Voorste rij 6de van links is Rijke die later directeur is geworden. Middelste rij, 3de van links is Van den Bogaert (Bogaartje), leraar staalconstructies, zal hem nooit vergeten. Dat menneke 7de van links, midden rij is volgens mij Van Hamsfoort, ook die zal ik nooit vergeten.