EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51985

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Buiten Eindhoven

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vestedatoren

Beschrijving

De Vestedatoren is een in 2006 voltooide woontoren aan de Vestdijk/Smalle Haven, ontworpen door Jo Coenen. Het gebouw wordt vaak geroemd om zijn bijzondere architectuur. Jo Coenen is in Eindhoven aan de TU/e opgeleid als architect; hij is onder andere Rijksbouwmeester geweest. Hij heeft een duidelijke visie in zijn ontwerpen: centraal staat de wisselwerking tussen gebouw en stad. De woontoren in Eindhoven is door de architectenbranche bekroond als Gebouw van het Jaar 2007.
Deze ruitvormige toren maakt deel uit van het eveneens door Coenen ontworpen stedenbouwkundig plan Smalle Haven. Het gebouw doet denken aan het Flatiron Building in New York (1902) en de Pirelli Toren (1950-1960) te Milaan.
De Vestedatoren met 27 verdiepingen is 14 meter breed en 90 meter hoog. In het gebouw zijn 46 appartementen en 800 m² winkel- en/of kantoorruimte ondergebracht. Een ondergrondse parkeergarage biedt plaats aan 600 auto's. De toren is gerealiseerd in prefab beton. Op het breedste gedeelte van de ruit bevindt zich de kern met trappen en liften. In het oog springen de verdiepinghoge glazen puien. Bron: hier.


Geplaatst op

21-12-2020

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto