EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51883

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Demer

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Juweliers

Onderwerp 3.:

De Jong-Smits

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Demer

Beschrijving

Demer met destijds juwelier De Jong-Smits. Op deze foto duidelijk zichtbaar het carillon en de bijbehorende processie aan poppetjes die aan de wandel gingen als het carillon speelde. Tegenwoordig zit in dit pand Sons. Het carillon hangt er nog, maar de poppen zijn verdwenen.
De vlaggen hingen er omdat de foto werd gemaakt tijdens de festiviteiten bij het 75-jarig jubileum van Philips in 1966. (Red.)


Geplaatst op

05-11-2020

Reacties:

Datum: 24-06-2021
Naam: bert van herk  
img

Als kind keek ik hier ook altijd naar als ik met mijn moeder in de stad aan het winkelen was voor kleding of schoenen, en zeker tegen Pasen. Het was een mooi gezicht, er stond ook een vitrine voor de winkel. Ik bleef zo lang mogelijk staan wachten tot het carrousel weer begon te draaien, tot mijn moeder onderhand boos werd en nors zei "Loop door jongen, we moeten nog een paar winkels hebben, kom schiet op". Als je op de foto in het midden aan de onderkant kijkt, zie je ook een gezin (man, vrouw met kind op de arm) naar het carrousel kijken. Ik had graag geweten waarom dit niet meer werkt en/of draait?


Datum: 28-06-2021
Naam: bert van herk  
img

Jammer, jammer, jammer. Zelfs dat carrousel is er niet meer.


Datum: 07-07-2021
Naam: Laurens Mulkens  
img

De beiaard werkt nog steeds. Een paar keer per dag spelen de klokjes een melodie en vaak staan er ook mensen even stil om te luisteren. Koninklijke Eijsbouts heeft het onderhoud hiervan.


Datum: 08-07-2021
Naam: bert van herk  
img

Allemaal leuk en aardig Laurens, maar het is incompleet. Als je daar nu kijkt als de klokjes luiden, dan vertel je toch, "VROEGER" had dat carrousel nog poppetjes erbij draaien, en dan luidt de vraag, waarom nu niet, en waarom niet. Goede vraag, of niet?


Datum: 15-07-2021
Naam: Laurens Mulkens  
img

Sorry Bert, ik vertel alleen maar wat ik nu zie en hoor als ik over de Demer loop. Het kan wel een goede vraag zijn, maar daar kan ik natuurlijk ook geen antwoord op geven, net zoals jij en dat weet je zelf ook wel.


Datum: 16-07-2021
Naam: bert van herk  
img

Dat klopt Laurens, maar mijn vraag was eigenlijk algemeen bedoeld. Misschien dat er eens een antwoord op komt.