EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51714

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Leostraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Leostraat

Beschrijving

De Leostraat is het deel van de rondweg tussen de Aalsterweg en de Leenderweg. De foto is van halverwege jaren zestig. Hier wordt gewerkt aan de ventweg.


Geplaatst op

21-10-2020

Reacties:

Datum: 22-10-2020
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Typisch, halverwege jaren zestig en hier vooraan geen een antenne op de daken te zien.


Datum: 23-10-2020
Naam: bert van herk  
img

Hoe zou dat komen, denk je? Dat komt om dat je die dunne tv-masten niet ziet tegen zo'n lichte achtergrond. Overbelichting noemen ze dat. En zo'n oude rolletjescamera ziet dat al helemaal niet.


Datum: 24-10-2020
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ik ben nog niet overtuigd. Achteraan zie ik de antennes heel erg duidelijk. In het geval van overbelichting zou ik hier vooraan op zijn minst dan wat vage masten moeten zien, niet?


Datum: 24-10-2020
Naam: bert van herk  
img

Toch prachtig die zwart/wit-foto's, ik denk dat ik dat ook weer ga doen. Lekker monochroom-fotografie. Moderne onderwerpen in zwart/wit.


Datum: 24-10-2020
Naam: Ad thijssen  
img

Ik denk dat in de jaren zestig deze matrixborden nog niet in gebruik waren.


Datum: 26-10-2020
Naam: Bert van Diepen  
img

Op de foto in groot formaat zie je bij de huizen in de verte (bij de bomen) wél antennes. Bij de huizen op de voorgrond niet, omdat ze daar al weg zijn. Vanaf midden jaren zestig werden immers in hoog tempo Centrale Antenne Installaties aangelegd, zodat gaandeweg het oerwoud aan antennes op de daken verdween.


Datum: 26-10-2020
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Volgens mij komt er een Ford Escort deze kant op en daarvan was type MK1 er vanaf 1968. In Nederland dus een heel erg bijzondere verschijning ten tijde van deze opname.


Datum: 27-10-2020
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heeej Gio, het zou me niks verbazen als die grondwerkers op de voorgrond het gat dichten dat zij eerder hebben gemaakt voor de aanleg van het zgn. CAI-systeem, de vervanger van honderden TV-antennes op daken. Ik sluit overigens ook niet uit dat die tv-masten door de redactie zijn weggeretoucheerd om de foto rustiger/mooier te maken. M.i. is dat niet bezwaarlijk als dat de kwaliteit van het plaatje ten goede komt. Wie het weet, mag het zeggen...
< Ech nie, Ben. Niks weggepoetst of verfraaid. Bovendien zijn antennes helemaal niks lelijks en ze horen gewoon bij die tijd. (Red., Hans) >


Datum: 28-10-2020
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dat de foto van halverwege de jaren '60 is, waag ik steeds meer te betwijfelen. Ad, nu ken ik de matrixborden alleen van de snelwegen. Wat wordt hier aangeduid?


Datum: 28-10-2020
Naam: Hans Michels  
img

Hoi Giovanni. Op die matrixborden staan de plaatsen die via de uitvalswegen te bereiken zijn. Op dit stukje rondweg zijn dat ongetwijfeld Venlo, Maastricht, Antwerpen omdat je dicht bij de Aalsterweg en Leenderweg bent, die (vandaag de dag) aansluitingen op de A67 en A2 hebben. Misschien dat op de strook voor rechtdoor ook Tilburg en 's Hertogenbosch staan.


Datum: 30-10-2020
Naam: Tini van Rooij  
img

Giovanni, vanaf begin jaren 60 produceerde Nolte dit type borden, eigenlijk lichtbakken, voorzien van een perspex ruit en van binnen verlicht door TL-buizen. Ze werden op bestelling in alle mogelijke afmetingen gemaakt. Ik heb er meerdere op mijn tekenplank gehad. De portalen werden gemaakt door De Vries Robbé. De belettering van de perspex ruiten werd uitbesteed aan Langkat in Bussum.