EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51368

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Parkeerplaats nabij stadhuis

Beschrijving

Een parkeerplaats dicht bij het stadhuis. Op de achtergrond nog te zien Hotel Cocagne en de torenspits van de Paterskerk. Rechts de Dommel, ongeveer op het midden van de foto de Wal en ook aan de rechterkant het Van Abbemuseum.
Dit lijkt een terrein tussen de Wal en de Paradijslaan in, waar nu Groot Paradijs is. Als iemand precies weet te vertellen waar het is, zien we een reactie met die informatie graag binnenkomen.


Geplaatst op

20-08-2020

Reacties:

Datum: 25-08-2020
Naam: Tini van Rooij  
img

Dit is de Burgemeester Verdijklaan. Aangelegd in 1963, maar deze laan was geen lang leven beschoren. Wijzigingen in de plannen zorgden er voor dat de straat weer werd opgebroken. Hier ligt nu "Groot Paradijs", een straatnaam die in 1983 is vastgesteld. Bron: Straatnamen in Eindhoven door Jan Spoorenberg.


Datum: 25-08-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dit is toch het terrein waar vroeger melkinrichting St. Joseph langs de Dommel stond? Links van St. Joseph stond nog een villa en een gebouw dat op een fabrieksgebouw leek. Daar weer links van was een open terrein met een textielfabriek, dat zowel aan de Paradijslaan als Wal afgesloten was door een hekwerk en tegen nieuwsgierige blikken beschermd door hoge coniferen.