EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5121

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Pastoor Petersstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Thomas van Aquino MULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Thomas van Aquino Mulo (4)

Beschrijving

De foto is waarschijnlijk van 1964. Ik ken er bijna niemand meer van, wie wil me helpen ? Ikzelf sta 2e van rechts boven. De leraar is de heer Visser.


Geplaatst op

20-07-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-07-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Naast jou (op de foto rechts) staat een van de jongens van van der Aa uit de Brouwerstraat. In het midden achter staat de blonde John Duijsters en naast de Visser staat volgens mij Roland Kompier van het huidige Roland Kompier Productions. Wie herkent de rest?


Datum: 26-07-2006
Naam: Jacq van Dijck  
img

Links boven naast Hr de Visser staat Roger Bullens van de kapperszaak op de Demer, neef van Rob Bullens van Mille Fleur op de Boschdijk (op een na onderste rij helemaal links naast Hr de Visser), onder van der Aa (zijn voornaam weet ik niet meer, maar hij werd Kaatje genoemd,) staat Wim van Hout (Eckartseweg)


Datum: 15-09-2006
Naam: Jos G. USA  
img

Frank, de 5e van links in de 2e rij van boven, horizontaal gestreepte trui, is inderdaad Peter Hendriks. Helemaal rechts in de 2e rij van boven (naast Peter), staat René van Tintelen. Van de jongen in de 2e rij van onderen, 4e van links, weet ik alleen nog de achternaam: Antonissen of Anthonissen. Zijn vader had in de jaren 50/60 een bakkerij aan het Franklinplein.


Datum: 15-09-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

1e rij, zittend 2e van links een van de jongens van de familie v. Iersel (André ?) uit St. Philomenastraat. Uit de Pastoor van Ars-parochie zaten zowel eerder als later dan 1964 verschillende jongens op deze school.


Datum: 15-09-2006
Naam: Dick Coolhoven  
img

Geknielde rij, 2e van links, Simon Cavens uit Best (Batadorp).


Datum: 08-12-2006
Naam: Ad den Hartog  
img

De foto is niet helemaal afgedrukt, want ik sta uiterst rechts op de foto.
Mijn naam is Ad den Hartog, ik woonde tegenover de school.


Datum: 08-12-2006
Naam: Toon Sanders  
img

De tweede rij van boven, helemaal rechts, is volgens mij Wim van Hout van de Eckartseweg


Datum: 09-12-2006
Naam: Ad den Hartog  
img

Ik bedoel de derde rij uiterst rechts daar is iets weggevallen en daar sta ik.


Datum: 15-03-2007
Naam: Lucien Brouns  
img

Op de bovenste rij die jongen met die blonde haren derde van links, daar meen ik Willy Mangelmans ik te herkennen.


Datum: 08-02-2008
Naam: André van Iersel  
img

Tussen Frank van den Burgt en Johnny Duijsters staat de Kok. Ik meen uit het Binnenpad. Rechtsonder Duijsters staat William van Iersel (overigens geen familie van mij). Daar rechts naast staat Gertjan Dusselje. De tweede rij van onder rechts op de foto is Wim Brands uit Acht (Kreidler Florett).


Datum: 14-04-2008
Naam: Rinus Coppens  
img

Volgens mij heette Kaatje (van der Aa) Henk met zijn voornaam. Hij woonde tegenover de school in de Pastoor Petersstraat.


Datum: 17-04-2008
Naam: Henny van Melis  
img

De familie van der Aa woonde toch in de Brouwersstraat, een zijstraat van de Pastoor Petersstraat, liep evenwijdig met de Kruisstraat.


Datum: 28-06-2008
Naam: Jos Collet  
img

Er ontbreekt inderdaad een deel van de foto. Ik zat ook in deze klas maar sta niet op de foto. Ik woonde destijds in de 2e Lieven de Keylaan.


Datum: 08-01-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Beste Ad den Hartog en Jos Collet, hebben jullie misschien zelf de complete foto? Ook ik sta er niet op en ik mis in ieder geval ook John Wams en Paul Renders. Loek Lafaire hoort die er ook niet bij? Tussen John Duisters en Frank van den Burgt staat PIERRE Kok. Tweede rij midden, met bril, Piet van Hoof. De Visser had een (tweeling?)broer die op de St. Joseph-mulo, de meisjesmulo aan de Houtstraat, les gaf. Verder kan ik me als docent nog herinneren: Hr. van Bragt (natuurkunde?), Hr. Spee (wiskunde?), Hr. Dujardin (boekhouden), Hr. Martin (Frans), Hr. de Been, "de Poot" (Engels), Hr. van de Laar, "den Ouwe" (directeur), Hr. Coolen (Duits), Hr. van Pelt (scheikunde), Hr. de Visser (Duits), Hr. Roestenburg (Nederlands).


Datum: 08-01-2010
Naam: ad den hartog  
img

Ik ben Ad den Hartog en stond uiterst rechts op de foto. ik woonde tegenover de school en verrichtte toentertijd allerlei hand- en spandiensten voor de school. Ik heb de originele foto niet.


Datum: 11-09-2011
Naam: Henk Peters  
img

Hee Ad, leef je nog.... Ik meen me te herinneren dat je in die tijd een beetje 'gezet' was niet? (sorry). Jij was inderdaad een soort conciërge, ook Theo Kersten (die zie ik nog wel eens, woont in Eersel) was een manusje van alles, die stond op een gegeven moment zelfs op het dak van het huis van leraar Martin aan de Aalsterweg de tv antenne te richten (ik moest beneden kijken of het beeld beter of slechter werd). Ad, je krijgt de groeten van mijn broer Peter van de scouting en Ouwe Toren! Hierboven noemt iemand André van Iersel, maar dat kan niet want die zat in mijn examenklas 1963 en deze foto is van 1964. Ik herken trouwens ook nog twee plaatsen vanaf de leraar Jack van Eijk uit Acht. Groeten allemaal!