EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4972

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

Peterse

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg 43.

Beschrijving

Een van de weinige foto's van Kleine Berg 43, het pand naast Van der Schoot. Als laatste woonde hier het gezin Peterse, dat een slagerij had.


Geplaatst op

07-07-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-07-2006
Naam: Jan Jacobs  
img

Foto is gemaakt bij een trouwerij tijdens de oorlog. Heeft iemand nog andere foto's van dit pand ??


Datum: 02-08-2006
Naam: M Taphorn  
img

Is hier later bakkerij van Leest ingekomen of woonde die ernaast? Ik weet wel dat ze tijdelijk twee panden hebben gehad. Er werd zomers ijs in verkocht. Bakkerij van Leest was voor die tijd supercreatief. Tegen Sinterklaas kon je bij hun je cadeau brengen en zij zorgden dan dat het in bijvoorbeeld een Sinterklaas van chocolade werd gesmolten. Was een enorm succes bij ons in het gezin. Niet op het moment zelf, want dan had je weinig gekregen. Maar dat was zo in die tijd. Maar als je dan later toch maar voorzichtig er aan begon te snoepen kwam je het cellofoonpapier tegen. Ook dat papier kon je weer mooi glad strijken langs de haard en weer hergebruiken.


Datum: 27-10-2006
Naam: M.C.R.Drenth  
img

Aan  slagerij Peeters heb ik nog wel herinneringen. De eigenaar heette Cees, zijn oudste zoon heette ook Cees en de jongste zoon heette kleine Cees en die zat bij mij in de klas op de St.Catharinaschool in de Don Boscostraat. Dit was in de oorlogsjaren. Overigens het pand rechts van Van der Schoot was kruidenier Enkabe Oosterkamp.


Datum: 11-06-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Oosterkamp was een van de weinige bewoners van de Kleine Berg die al snel na de oorlog een auto hadden, en het was een opvallend exemplaar, een Amerikaan. Het deel achter de chauffeur had een houten frame met houten panelen ertussen. Het leek het meest op een station car.