EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4885

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, De Rustende Jager

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Rustende Jager (1)

Beschrijving

Een vrijwilliger op het archief begon over dit café op de hoek Roostenlaan-Leenderweg. Er moeten dus nog meer mensen zijn die zich dit café kunnen herinneren.


Geplaatst op

01-07-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Er werd mij verteld dat de naam ooit terecht was: het café lag op de 'Nieuwe Erven' aan de rand van de Gemeenteheide, die aansloot aan de Grote Heide.


Datum: 01-07-2006
Naam: Willy van den Akker  

Ik weet nog dat rond 1950 daar de familie Van Dungen in heeft gezeten. Of ik de naam goed schrijf weet ik niet zeker. Het zou leuk zijn om een foto te zien uit die tijd, want toen was het terras afgezet met houten palen. Daarna is er op die plaats een benzinepomp gekomen.


Datum: 28-09-2006
Naam: Th. v. Gestel  
img

Dit pand is voor de oorlog al afgebroken.


Datum: 02-10-2006
Naam: Diny Gruijters  

Th. v. Gestel, dit pand is niet voor de oorlog afgebroken, want als kind heb ik daar dikwijls langs gelopen, dan liepen wij van de Varenstraat naar de Korianderstraat, en als kind trok die veranda heel erg, dus liepen wij daar over.
Misschien zijn er mensen die wel weten wanneer de Rustende Jager afgebroken is.


Datum: 12-12-2006
Naam: Joep van de Laar  
img

De Rustende Jager is afgebroken toen Van der Heyden er een benzinestation ging bouwen. Ik denk rond 1955, de datum is even gissen maar rond die tijd was het wel. Het was inderdaad een indrukwekkend gebouw maar jammer, benzine ging voor.


Datum: 21-02-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Al eerder schreef ik bij een foto van hoek Leenderweg/Roostenlaan dat ik mij nog goed herinner dat dit café werd afgebroken. Zo ongeveer 1955, ik weet dat zeker, want ik woonde er vlak tegenover en ben bij de afbraak nog met mijn gezicht in het puin gevallen. Wij speelden daar erg veel als kinderen.


Datum: 24-06-2007
Naam: Peter van den Dungen  
img

Mijn vader is er in 1922 geboren en heeft er gewoond tot ca. 1952. Mijn opa was daar cafébaas en hij kwam uit de buurt van Dommelen. Het was een rustig landelijk café. Mijn vader heeft prachtige landschappen geschilderd, waaronder een van het landelijk gelegen café; precies op de hoek van de Roostenlaan en de Leenderweg. In ons familiealbum zijn nog prachtige foto's van mijn opa Bert en zijn gezin. Het landgoed liep aanvankelijk tot aan de punt van de Floralaan maar is in delen verkocht en uiteindelijk op een zeer onheuse manier en onder valse voorwendselen onteigend. Mijn vader wilde er een bedrijf beginnen maar er zou een woonbestemming op de grond zijn. Nadat de familie was vertrokken kon plotseling Van der Heijden daar wel een garagebedrijf annex benzinepomp beginnen... Mijn vader Philip heeft er veel over verteld, hij is helaas als oudste en laatste van het gezin van Bert van den Dungen op 11 mei 2007 overleden.


Datum: 16-03-2009
Naam: Karel Langenhoff  
img

Ben erg blij met de foto! Ik heb van 1933 - 1953 op de Leenderweg gewoond, schuin tegenover de Rustende Jager, op 151, later 205. Het was een mooie oude woning waar we iedere dag langskwamen, op weg naar en terug van school. Uit de heg rond het huis vingen wij in het voorjaar meikevers, die er in grote hoeveelheden zaten. Ook ben ik dikwijls binnen geweest, want Pietje van den Dungen zat bij ons op de Gerardusschool en we speelden vaak samen. Ik woon reeds 56 jaar in Brunssum, Limburg, doch deze foto roept mooie herinneringen op, vooral als je al 80 jaar bent. Hartelijk dank aan degene die deze foto heeft geplaatst! Overigens: Peter van den Dungen, wie was Pietje, waar ik het over heb?


Datum: 07-04-2009
Naam: Albert Bockholts  

Ook ik kan mij de "Rustende Jager" nog heel goed herinneren. Wij woonden eerst op Roostenlaan 114, en later op Cyclamenstraat 11.


Datum: 15-07-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Als kind heb ik de "Rustende Jager" ook gekend. Ik herinner mij dat er toen een soort hekken van gladde boomstammen omheen stonden. Als wij vanuit de Kalmoesstraat naar oma in Gestel gingen (1949/1950) dan liepen we altijd over de Leenderweg en kwamen we dus voorbij de "Rustende Jager" Als kind vond ik het een interessant gebouw, moet ik zeggen. Inderdaad jammer dat ook dat verdwenen is.


Datum: 29-08-2009
Naam: Yvonne Henderson  
img

Ik las in De Gids, weekblad voor Zuid-Eindhoven, 7e Jaargang No. 15, 21 Februari 1952 het volgende:
Wederom is een stukje historie gevallen onder slopershanden. Er zal zeker niemand in Stratum zijn, die niet het zonderlinge bouwwerk kent op de splitsing Roostenlaan-Leenderweg. Het was een betrekkelijk klein gebouw, met een ver uitstekend dak, dat aan twee zijden de afdekking vormde van een ruim terras. De ‘Rustende Jager’ enz. Gesloopt in 1952 dus volgens Theo Effting.


Datum: 16-12-2019
Naam: Bart Vonk  
img

Leuk dat ik deze foto tegenkom en de reactie van Peter van den Dungen (24 juni 2007). Mijn vader, die ook Bart Vonk heette (geb. 1939), heeft me meer dan eens verteld dat hij achterop de fiets bij zijn moeder naar tante Bertha ging, die een café had dat de Rustende Jager heette en op de splitsing Roostenlaan/Leenderweg zat. Tante Bertha was een zus van zijn moeder. Bertha Kouwenberg is op 5 juni 1920 getrouwd met Hubertus (Bert) van den Dungen en dit zijn dus de opa en oma van Peter. In de jaren 70 kwam bij een tante van mij nog steeds een nicht van haar op bezoek, Toos van den Dungen en haar dochter Helma. Waarschijnlijk zijn dit dus een tante en nicht van Peter. De familie Kouwenberg woonde overigens oorspronkelijk op de Zandstraat nr. 4 te Gestel (tot 1920). Na het ontstaan van Groot Eindhoven, in 1920, werd dit adres Gestelsestraat 5.