EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4872

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Lijsterbesstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

Overig ETOS

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Een Etos-familie.

Beschrijving

Willem van den Oetelaar met 3 zonen op de foto. Er is een tijd geweest dat er 4 zonen en 2 dochters, 2 schoonzonen en een schoondochter bij 'de Etos' werkten. Een foto uit de Etos bakkerij.


Geplaatst op

30-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-03-2007
Naam: Tom Olsa  
img

De man rechts op de foto moet onze vroegere Etos bakker zijn, die in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw bij ons in het Batadop in Best het brood aan huis kwam brengen. Eerst door weer en wind met de gemotoriseerde bakfiets (foto 8269). Ik kan het me nog zo goed herinneren. En 's zaterdags was het afrekenen. Dan reed vaak zijn vrouw of zijn zoon mee en dan was het vaste prik: koffie drinken bij ons in de keuken.
De man links op de foto kwam ook met de groene bestelauto langs om de Etos kruideniersartikelen aan huis te brengen en de bestelling op te nemen. Ik heb nooit geweten hoe ze heetten en dat het broers waren. Ik was nog maar een jongetje van een jaar of 10, maar ik zie het nog zo voor me.


Datum: 13-08-2007
Naam: Hank Peters  
img

Links op de foto is Jan Van de Oetelaar, zoon van Willem van de Oetelaar 2e van links.


Datum: 08-11-2007
Naam: Jaap Koster  
img

In 1962 heb ik ook nog in de bakkerij gewerkt (banket)en mijn broer Teun in de broodbakkerij in de Lijsterbeslaan. Later is de Etos naar de beemd verhuisd. Jan v.d.Oetelaar, op de foto links, is volgens mij later chef van de inpakafdeling geworden.


Datum: 18-01-2012
Naam: Ad Thijssen  
img

De man met pet, zittend achter het burea is Jan Gras . Zonde dat mijn vader er niet op staat, die heeft jaren met hun samen gewerkt. Ik weet nog dat Jan Gras, toen mijn vader was overleden, naar het Crematorium is gekomen, ging naast de lijkkist zitten en begon spontaan te bidden, waarna de andere bezoekers ook begonnen mee te bidden. Ik vond het erg indrukwekkend. Groetjes, Ad Thijssen


Datum: 18-01-2012
Naam: Cees Nieuwlaat  
img

Deze man met pet is wel degelijk Willem van den Oetelaar,deze foto heb ik zelf ingezonden, deze man is mijn schoonvader met zijn 3 zonen Jan, Nol en Fried van den Oetelaar