EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4837

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Doelenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Doelenstraat in ongeveer 1964.

Beschrijving

Kijkje naar de hoek Friezenkampstraat/Doelenstraat. Links-achter de Trudokerk, rechts de ingang van het kerkhof van de Steentjeskerk. Ik woonde destijds recht tegenover de Protestantse kerk aan de Schootsestraat en onze tuinen kwamen zowat bij het kerkhof uit. Onze hond kwam nogal eens thuis met bot uit de knekelput, die daar toen nog open en bloot lag (ik ruik het nu nog). 50 meter verder naar rechts lag het PAAIKE, bij velen bekend, en wat ongeveer bij onze ome Jan en Tante Jo (van de potten en pannen op de markten) uitkwam. Hun zoon, mijn neef Jan dus, die nu in Canada woont kan hier nog wel meer over vertellen.


Geplaatst op

30-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-06-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Dank aan Wim Toirkens, mijn volle neef, die inderdaad in op het adres Schootsestraat 110 woonde tussen 04-02-1964 en 03-12-1965, recht tegenover de ingang van de Protestantse kerk aan de Schootsestraat. Wim woonde op de bovenverdieping van het huis waar ooit Zaadhandel Cees van Iersel-Kanters was gevestigd (1945-1962). De man op deze foto is dus W.C.H.M. Toirkens. Deze achtertuinen waar Wim hier staat zijn allen verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor woningen.


Datum: 15-07-2006
Naam: John van Iersel  
img

Wim, woonde jij vroeger daar! Links om de hoek werkte ik toen bij van der Leegte.


Datum: 15-07-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Mooie foto Wim, In het huis links woonde Verdonschot, die hadden 3 prachtige dochters. Rechts in het huis naast ingang kerkhof woonde Rooijakkers. Net achter Wim, het huis met de grotere ramen, was het winkeltje van Mia Langenhoff. En daar naast de Fam. Waterman - de Groot. Deze familie had veel kinderen. Bij het plantsoentje achter de witte auto was vroeger de 'volkstuin' van ome Geert Waterman.


Datum: 15-07-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

En dan nog effe wat anders over dat kerkhof daar aan de Doelenstraat/Frienzenkampstraat (?). Opa Harrie Toirkens was daar befgraven, oma Agnes Bodde, zijn eerste vrouw ook en later zijn tweede vrouw Jet Toirkens, een volle nicht uit Boxtel. Zij allen waren daar begraven, omdat ze van de St. Antoniusparohie waren, de meer bekende Steentjeskerk van pastoor Pulskes. En wie was er nog meer van de familie Toirkens begraven? Ja, mijn tweelingbroertje Harrie Toirkens, geboren 1940, na anderhalve dag gestorven. Ik heb zijn houten kruis op het kindergrafje nog jarenlang bezocht. Soms onder het voetballen door, want dat speelde zich daar vlakbij allemaal af. Wist je Wim, dat ikzelf ben geboren in een van die huizen links van de Steentjeskerk. Die huizen die in de zelfde tufsteen waren opgetrokken. In een ervan woonde de koster, in het andere mijn ouders tot 1941 of zo.


Datum: 20-10-2006
Naam: Hans de Wit  
img

Het eerste huis rechts was inderdaad van de fa. Rooyakkers op 2a. Daarnaast fa. Van den Akker op 2b, dan komt fa. M. van de Berk op no 4, fa. P. Verlijsdonk op 6a, fa. M. de Wit op no 6b, fa. H. Bentlage (later hier fa. J. Smetsers), ????, dan andere fa. Bentlage, dan Mia Langenhoff het snoepwinkeltje.
Aan de overkant inderdaad fa. P. Verdonschot op 1, daarna??, dan fa. Maas, dan fa. Rooyakkers, fa. Lucassen (grafmaker)


Datum: 20-10-2006
Naam: J.A.J. Vervest  
img

Een heel stuk Strijpse geschiedenis met heel veel bekende namen van het Strijpse en het directe omgeving van het Sint Trudoplein.


Datum: 21-10-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Zeg Hans vergeet de Watermannen niet en Kersten, van de Hurk, van Lint, de melkboer en Lanters.


Datum: 15-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Nog een paar namen dan? Firma Theo Kaanen, de constructiewerkplaats, verderop Doelenstraat, aan de rechtse kant, ook van Empel aan de rechterkant van de foto hier, de schilderswinkel die later naar de Schootsestraat verhuisde.


Datum: 28-05-2007
Naam: Leo de Folter,  
img

Tegenover de Fam. v/d Akker, het laatste huis van die kant, woonde vrouwke van Geneugten. Een oud vrouwtje dat brandwonden kon overlezen zodat de pijn wegging. Dit was in de jaren 50.


Datum: 30-03-2008
Naam: Wim Langenhoff  
img

In 1964 was ik klaar met school (HTS Frederiklaan) en kon ons moeder ophouden met haar winkeltje. Ik ben daar toen in de winkel samen met mijn vriend Edmond Dieleman een Galerie begonnen. Ons moeder is toen nog bij het magazijn van de ETOS drogisterij gaan werken aan de Hastelweg. Mud en ik vonden na een tijdje eigenlijk alleen de opening van de tentoonstellingen nog interessant. Dus dat werd onze hoofdactiviteit. Vooral de opening van de tentoonstelling van Toon was een performance a la lettre. De eerste Eindhovense Happening. Daarna deden wij met The New Electric Chamber Music Ensemble, zo noemde wij ons, vele openingen vooral en met name van jongere centra door heel het land (de provadya's. waaronder Paradiso bijv.) en het lag dus in de rede dat wij ook in Eindhoven met een jongeren centrum zouden starten. Dat werd Para+ en heet nu de Effenaar.