EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4818

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Piazza

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

Piazza

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van Mediamarkt tot Bijenkorf

Beschrijving

Vanuit de lichttoren gefotografeerd. De groene en witte glazen gevels van het vernieuwde Piazzacentrum vind ik lijken op een (de Meeuw-) noodgebouw. En totaal niet passen bij de Bijenkorf of de tegenoverliggende panden. Maar ik moet wel toegeven dat het winkelcentrum (nu) beter wordt bezocht dan het oude gebouw, waar men steeds meer met leegstand te maken kreeg. En waar uiteindelijk de Openbare bibliotheek de grote leegten moest opvullen.


Geplaatst op

28-06-2006

Reacties:

Datum: 29-06-2006
Naam: Peter Brinkman  
img

Weet iemand waar die coole metalen pijpen van de oude piazza naartoe zijn gegaan?


Datum: 29-06-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ja Frans, sommige architecten moesten ze de handen op hun rug binden, want daar gaat heel weinig van uit. Ons centrum is al zo goed als naar de kl..... gegaan en er zijn architecten die daar gezien hun wijze van ontwerpen een klassiek en toch eigentijds uiterlijk aan terug zouden kunnen geven. Zie de creaties van Cornelis van de Ven maar eens her en der. Helaas moet je dan wel naar de industrieterreinen en naar een enkel appartementengebouw in Woensel. Ik zal er bij gelegenheid wel eens fotoos van toevoegen.


Datum: 30-06-2006
Naam: Bauke  
img

Peter,
Die stalen pijpen liggen op dit moment opgeslagen en worden zeer waarschijnlijk in het Henri Dunantpark in Woensel herbouwd.


Datum: 01-07-2006
Naam: Peter Brinkman  
img

Dat is erg goed nieuws. Ik was al bang dat we er niets meer over zouden horen. Bedankt voor je antwoord.


Datum: 19-02-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Kijk even 50 jaar terug in de tijd foto 4240, en over 50 jaar zal de Piazza ook wel weer afgebroken zijn.


Datum: 22-07-2009
Naam: MKZ  
img

En nou staan die achterlijk dingen inderdaad in het Henri Dunantpark...Het is echt verschrikkelijk, lelijk, veel te groot.
Had ze lekker ergens op een industrieterrein neergezet, of naast de aansluiting A50-A58, heb je nog iets te kijken als je in de file staat. Nee een ding is zeker, voor het park is het geen vooruitgang.


Datum: 22-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

MKZ Waarom zeg je zulke dingen? Alleen al een pijp maken is een groots karwei en heeft niets met achterlijk van doen. Als je iets niet snapt haal je gewoon je neus op, maar het is ongepast iets te veroordelen in dergelijke bewoordingen. Bel de kunstenaar en vraag naar hetgeen hij voor ogen had. Misschien zal het duidelijk worden, of niet natuurlijk. Maar laat eenieder in zijn of haar waarden. Of ben je vergeten dat de grote Vincent zijn schilderstukken aan de straatstenen niet kwijt kon?


Datum: 23-07-2009
Naam: Peter Brinkman  
img

Heeft iemand een foto van hoe ze nu in het park staan? Ben erg benieuwd!


Datum: 23-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Het is nog niet helemaal klaar, maar kijk eens op foto 20810. Het ziet ernaar uit dat men met de afwerking bezig is. Die foto is vandaag gemaakt.


Datum: 12-11-2010
Naam: Sandra Leemans  
img

Het gaat er eigenlijk niet om of die buizen nu mooi of lelijk zijn. Het gaat er om of ze in een park horen te staan. Natuurlijk komen de buizen heel mooi uit door het enorme contrast dat ze hebben met het park. Maar wat doet dit met het park? Ik kijk liever naar de vogeltjes in het park, de Goudhaantjes, Staartmezen, de Spechten, en nog vele anderen. Zo'n buizenstelsel doorbreekt het natuurlijke beeld en ervaring. De kunst op zich vind ik echt niet lelijk maar aub niet in het park. Verplaats het maar weer. Het liefst naar een plek die de industriele ontwikkeling van Eindhoven moet uitdrukken, bijvoorbeeld het TUE terrein.


Datum: 12-11-2010
Naam: Peter Brinkman  
img

Ik vind het een mooie plaats. Bovendien laten de goudhaantjes, staartmezen, de spechten en nog vele anderen zich niet wegjagen door die pijpen, dus ik zie het probleem niet.


Datum: 12-11-2010
Naam: Sandra Leemans  
img

Het probleem zit hem ook niet in, dat die vogels door de pijpen verjaagd worden. Maar ik vind dus dat die gewoon niet in een natuurlijk park thuishoort.
Een park is een rustpunt met groen om je heen.


Datum: 12-11-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Toen ik er langsfietste drong de suggestie van een grote fontein zich op, hetgeen ik erg indrukwekkend vond.


Datum: 13-11-2010
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Het kunstwerk in het park waar hier over gesproken wordt is te zien op foto 23843, 25865 en 20810.