EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

480

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Peter Dillen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De amphicar van Peter Dillen.

Beschrijving

Peter Dillen begon halverwege de jaren vijftig met bescheiden feesten op het Burghplein. Al in zijn studententijd verhuurde hij geluidsinstallaties. Op z'n 21e had hij een eigen zaak en al snel reden er twaalf geluidswagens van hem rond. Maar in die tijd wel heel indrukwekkend was deze tot amphicar omgebouwde NSU.


Geplaatst op

18-06-2005

Reacties:

Datum: 24-09-2005
Naam: Jan de Vries  
img

Dit is abosoluut geen NSU.


Datum: 27-09-2005
Naam: Rini Talens  
img

Volgens mij heb je gelijk, maar wat is het dan wel?


Datum: 27-09-2005
Naam: Jan de Vries  
img

Het heet echt Amphicar. Lees dit: Ze werden gemaakt in Duitsland, met een engelse motor welke achterinstond. Je ziet op diverse oltimer festviteiten nog rijden/varen.


Datum: 27-09-2005
Naam: Wil van Hout  
img

De auto welke afgebeeld is..de naam zegt het al, een amphicar. Een auto die dus ook kan varen. Deze werden in de jaren 60 gebouwd door een firma uit Duisland.


Datum: 27-09-2005
Naam: Jan de Vries  
img

Kijk dat iemand die weet waar over gaat weet hij ook nog welke motor er in zat? triumph?


Datum: 27-09-2005
Naam: Frans Verbeek  
img

Over de auto kan ik niets vertellen, maar wat ik wel weet is, dat Peter Dillen vroeger aan rolhockey deed bij rolschaatsclub ERC.


Datum: 30-09-2005
Naam: Peter Dillen  
img

Albir, Spanje, 31 oktober. Via onze zoon in Enschede kreeg ik deze e-mail. Wat leuk, ik was zeer verrast. De amphicar was van Oost Duitse oorsprong met inderdaad een Triumph motor. Voor een reparatie moest ik via Check Point Charli naar Oost Duitsland. Omdat ik volgens de Vopo's te hard reed, moest ik tien keer de grens opnieuw over. Dat was lachen en voor hen een bezienswaardigheid. Volgens mij was dat in 1964. Ook toen liepen bij hevige regenval de viaducten (o.a. bij het station) in Eindhoven onder water. Ik heb toen mensen van het dak van hun auto over laten stappen in mijn auto en daar meteen een film verslag van gemaakt voor het NTS- Journaal. Ook de toevoeging dat ik bij ERC aan rolhockey deed is juist. Dat was een leuke tijd. Wat attent dat mensen zich dat nog herinneren. Heel leuk om dit te lezen. Bedankt.


Datum: 31-10-2005
Naam: Juul Borghouts-Dijkzeul  
img

Ik kan mij de feesten op het Burghplein nog goed herinneren! Ik geloof dat hij ze organiseerde op Koninginnedag en 18 september. Peter Dillen zat hoog en droog op een soort (vrachtwagen)podium en draaide zijn 45 toeren plaatjes. Geweldig! Frits van Lijf (uit de Burghstraat en broer van Vic! zie elders op deze site) zorgde altijd voor de gekleurde verlichting. Die feesten waren echt hoogtepunten om naar uit te kijken! Ik meen dat Peter Koelewijn ook een keer op zo'n feest opgetreden heeft, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.


Datum: 04-03-2006
Naam: Peter Dillen  
img

Eind jaren zestig kwam Willem van de Moosdijk "de kruidendokter" heel veel in het nieuws. Op 11 April zendt de AVRO in het programma 'hoge bomen' een documentaire uit. Samen met twee collega's heb ik toen een boek geschreven met de titel 'Kruidendokter van de Moosdijk: koopman in ijdele hoop'. Willem van de Moosdijk is ook oud-Eindhovenaar.


Datum: 04-04-2006
Naam: Gaby Dillen  
img

Peter Dillen met pensioen. Op 7 oktober 2006 gaat Peter met pensioen. Ruim 17 jaar was hij politie woordvoerder. Daarvoor was hij eigenaar van een geluidstechnisch installatie-bureau, was hij Nederlands eerste Disk Jocky tijdens de openluchtbals op het Burgplein en de Stadsmakt in Eindhoven. Verder werkte hij ruim 20 jaar voor o.a. NTS/NOS Journaal en o.a. Avro-Tros Aktua TV-NCRV-KRO-BRT Dagblad De Stem. Buitengewoon was Peters leven.


Datum: 03-08-2006
Naam: Jan De Vries  
img

Beste Peter, Ik ben dol op auto's deze ACV helaas nog nooit gehoord Wel als Amphicar. Nu snap ik ook jou link naar het NTS journaal en jou belangstelling . Ik zou dolgraag met in contact komen maar weet niet of hier mijn mail adres mag zetten. Ik heb 40 jaar gewerkt bij de NTS /NOS. NOB/ en nu heet het Dutchview. Ik ben boek aan het schrijven over reportagewagens. Door te zoeken wat er over op internet staat kwam ik uit bij deze leuke foto. Helaas is kwaliteit te slecht om te plaatsen en verhaal over jou 20 jaar bij de omroep er bij te plaatsen. Is dat op te lossen? Tegen einde van dit jaar verschijnt mijn boek : Omroep op Wielen gaat over radio en televisie wagens wat er mis ging en mooi was alle wagens staan daarin bijna ook op foto met volgorde en verhalen mocht leuk vinden kunnen we hoop ik contact op nemen Mocht je van deze reportagewagen mooie foto hebben graag!


Datum: 04-08-2006
Naam: Hans Gommers  
img

Leuk iets te vernemen van mijn klasgenoot van de lagere school, Peter Dillen en eerste collega bij Philips Frits van Lijf. Natuurlijk waren de dansavonden op de rolschaatsbaan op het Burghplein een waar feest. Ook kan ik me nog herinneren dat Peter voor de radio een reportage heeft gemaakt vanuit zijn Amphicar op het Eurostrand (toen nog vrij toegankelijk).


Datum: 03-09-2014
Naam: C.Marks  
img

Peter Dillen zat op het Gerardusplein, bij m'n opa om de hoek die in de Primulastraat woonde. Iedere Woensdagmiddag of Zaterdag liep ik, als klein menneke vanuit de binnenstad daarheen maar liep dan eerst naar de zaak van Peter Dillen om te zien of die Amphicar er stond. Één keer heb ik hem in het water gezien in het Eindhovens kanaal. De prijs van 10.000 Gulden was mythisch in die tijd voor zo'n raar autootje want daar kocht je ook een prachtige nieuwe snoek (Citroën DS) voor. Heel zeker heeft niet enkel het feit dat "Dillen" er altijd bij was maar óók die Amphicar ervoor gezorgd dat heel veel mensen Peter Dillen kenden en hem zich nu nog glashelder herinneren. (weldoorvoed mijnheertje met bril en net gekamde haartjes)
Die aankoop zagen we toen echt wel als een stunt van hem! Ook fijn te lezen dat hij nog van zijn pensioen geniet.


Datum: 03-09-2014
Naam: Johan Vervest  
img

Peter Dillen was ook lang actief van uit een pand aan de Hastelweg in Strijp


Datum: 11-08-2015
Naam: Berty Hoogwerf - Nendels  
img

Weet iemand eigenlijk dat Peter ook nog een tijd heeft gerolschaatst bij de Eindhovense Kunstrolschaatsclub "VICTORY" ?
Daar was hij mijn schaatspartner en hebben nog ooit een shownummer geschaatst.


Datum: 11-08-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Ik herinner mij nog de brand in het Nat Lab aan de Beukenlaan. Hij was daar verslaggever. Zijn wijze van werken zorgde binnen Philips toen over behoorlijk wat ophef.