EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4636

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk 250

Beschrijving

RHCe, Atlantis beeldbank 19334


Geplaatst op

14-06-2006

Reacties:

Datum: 27-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Even een opmerking die mij te binnen schiet. Op deze hoek was dus Van Beusecom en aan de andere kant van de Van Kinsbergenstraat was de brood- en banketbakkerij van Buskens. Deze bakker heeft zich later gevestigd naast het café op de Woenselsemarkt. Het is het café dat zéér recentelijk geheel gerestaureerd is.


Datum: 03-11-2006
Naam: Huub de Mul  
img

Bedankt voor deze foto Wil. Op een oorlogsfoto trekken op 18 sept. 44 Amerikanen langs het café op weg naar het centrum. Rechts ernaast ligt een witte boerderij(?). Ik had die foto nooit precies kunnen duiden. Nu wel!


Datum: 03-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Een complimentje is natuurlijk nooit weg, maar ik heb met de foto geen bemoeienis gehad. Ik denk Hans.


Datum: 06-11-2006
Naam: Huub de Mul  
img

Correct Wil! Nog even een vraag. Ik ben de naam H. Verhoeven-v.Rooy Kolonialewaren en bakkerswaren, Boschdijk 252 (in 1954) tegengekomen. Zegt dat jou iets?


Datum: 06-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Toen Buskens naar de Woenselse Markt ging, is daar wel een andere bakker in gekomen. Helaas was ik toen, in 1954, al weg.


Datum: 21-12-2006
Naam: Petra Rooijakkers van de Ven  
img

Dit is ook een café geweest, werd gerund door Toos en Jan van de Velde.


Datum: 01-11-2009
Naam: Joop van Beusecom  
img

Dit café is nooit van de familie Van Beusecom geweest, wel de achter het café gelegen grond waar een werkplaats voor vrachtauto's was.


Datum: 01-11-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Resumé. Er woonde Van de Velden in het café? Erachter was een groot rommelig erf, dat in gebruik was door de heer Van Beusecom die er oude auto's weer als nieuw maakte. Ik weet dat hij op een truck reed die regelmatig daarachter in de tuin stond. De tuin reikte vanaf de achterkant van dit pand naar het huis van Baayens, de kruidenier/sigarenmaker in de Van Kinsbergenstraat. De inrit van dit alles was rechts naast dit café voorbij de boerderij. Het straatje stond geregistreerd als Boschdijk en herbergde ook nog een slagerij van de familie Van Zon.


Datum: 02-11-2009
Naam: Joop van Beusecom  
img

Hier werden geen oude auto's weer nieuw gemaakt, maar alleen de eigen zandauto's gerepareerd. De ingang van de hof, zoals wij die noemden, was niet op de Boschdijk, maar aan de Van Kinsbergenstraat en van een boerderij heb ik nog nooit gehoord.


Datum: 02-11-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Joop, het zal duidelijk zijn dat wij ieder over een ander tijdstip in de geschiedenis praten. Rechts naast dit pand stond een boerderijachtig huis. In mijn tijd, dat is zo rond de laatste wereldoorlog, was er in de Van Kinsbergenstraat geen ingang naar de door u genoemde hof maar aan de zojuist genoemde straat. De zandauto's waar u het over hebt, heb ik ook nooit gezien. In mijn jeugd stond het gras een halve meter hoog en stonden er fruitbomen. De Woenselse jeugd weet hier immers alles van.


Datum: 31-01-2010
Naam: Joop van Beusecom  
img

Beste Wil, naast het café had je de ingang naar twee kleine huisjes die achter aan het café vast zaten, daarnaast had je de slagerij van ??. Dus van een boerderijachtig huis is mij niets bekend en de ingang van de hof was echt in de Van Kinsbergenstraat. Ik praat nu over de jaren vanaf 1948.


Datum: 31-01-2010
Naam: Willem de Vries  
img

De Boschdijk uit 1948 en die uit 1944 van Wil van Hout verschillen op een belangrijk punt. Het boerderijachtig huis rechts naast dit café. Ik heb ergens een foto van A. Smulders van dit stuk Boschdijk en zal hem eens opzoeken.


Datum: 31-01-2010
Naam: Leo Laus  
img

In een van de bedoelde woningen woonde (ong. na de oorlog) een familie De Lepper. De kinderen ervan zaten op de Paulus- en Theresiaschool. De slager zou wel eens Raaijmakers kunnen heten. In de woonhuizen links op de foto (Van Kinsbergenstraat) woonden resp. fam. Verhoeven en De Grijs. In het eerste huis links in de Heemskerkstraat woonde een fam. Van de Ven (Paulusschool).


Datum: 31-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Joop en Willem, die kleine huisjes bedoel ik in mijn schrijven. Ik wist niet meer of het twee huisjes waren of een boerderij. Daarom praat ik ook niet over een boerderij maar over boerderijachtig enz.


Datum: 01-02-2010
Naam: Joop van Beusecom  
img

De twee huisjes achter het café waren eigenlijk maar bouwvallen. Daar woonde inderdaad familie De Lepper en de slager was inderdaad Raaijmakers.


Datum: 01-02-2010
Naam: Wil van Hout  
img

In mijn jeugd heette de slager Van Zon. Henk van Zon, de zoon, heeft nog jaren bij Daf gewerkt. En zou bij leven nu 83 jaar zijn. Misschien is er een andere uitbater die er later, na 1944, in gekomen is.


Datum: 27-02-2010
Naam: Gerard Rensen  
img

Bij mijn weten heette de slager Raaijmakers, we waren de buren van 240. Slager Van Zon woonde verder op de Boschdijk, richting smid Van de Ven dacht ik. De boerderijachtige huisjes waren er geen twee maar drie en er woonden naast de familie Leppers ook nog een Trien Koelen. Later is er de "antiek"handel van Hanegraaf in gekomen. De hof van Van Beusekom is later opslag van bandenhandel Jan Timmermans geweest, de schoonvader van bandenhandelaar Van Vugt.


Datum: 27-02-2010
Naam: joop van Beusecom  
img

Beste Gerard, deze informatie klopt als een bus, er waren inderdaad drie woningen, maar dat wist ik niet meer zeker. De namen nog wel, want Trien Koelen was volgens mij getrouwd met Leo Koelen.


Datum: 10-05-2017
Naam: Ties van den Hurk  
img

In dit café woonden mijn grootouders Frans Otten Mansfelders en het pandje ernaast was het geboortehuis van mijn moeder.


Datum: 10-05-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk dat we allemaal eens naar foto 23224 moeten kijken. Het huis rechts van het café noemt Wil een boerderijachtig huis. Kan ik me wel voorstellen. Dat huis was dus verdeeld in drie kleine huisjes en in één daarvan is de moeder van Ties geboren. Tenminste, zo klopt het als ik het goed heb.