EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4545

Bijdrager:

Jaar:

1981

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Die Tambourijnen van de Stadt Eyndhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De geschiedenis van Die Tambourijnen.

Beschrijving

Doordat in Stratum een groep muzikanten muzikaal ?dakloos?werd, zochten zij naar een nieuwe club met hulp van oude bestuursleden van hun oude harmonie. De groep muzikanten wilde zich aansluiten bij een bestaande drumfanfare, of een geheel nieuwe korps oprichten. Daarvoor hadden zij hun oude bestuursleden gevraagd dit te onderzoeken. Nadat verschillende pogingen geen succes opleverden, kwam men in contact met drumband ?Vlokhovens Glorie?uit Woensel. Bij deze drumband werd de muzikale scepter gezwaaid door Toon Walravens. Onderling overleg met de heren J. Eliëns, J. Adelaars, J. Verschueren en T. Walravens heeft geresulteerd in een vergadering op 13-10-1959, waarbij beide partijen tot overeenstemming kwamen een nieuw korps op te richten. Bij deze vergadering waren de heren J. Eliëns, J. Verschueren, J. Adelaars, A. Walravens, G. Nent, H. Senders en W. Senders aanwezig. De stichtingsakte werd getekend door de heer J. Eliëns, die daartoe bereid was. De eerste voorzitter was de heer A. van Hapert, die dit werd gevraagd en het aanbod aanvaarde. Het was de heer Jos Verschueren die de naam ?die Tambourijnen van die stadt Eyndhoven?heeft bedacht. Die naam kwam terecht bij een korps die de ijzeren wil had zich die verplichtende naam volledig waar te maken. Sinds de oprichting op 25-11-1959 zijn de zaken constructief en enthousiast aangepakt door het bestuur. Dit is nog steeds zo. De moeilijkheden voor de aanschaf van nieuwe instrumenten en pakken etc. werden overwonnen door het enthousiasme en inzet van de muzikanten. Door talloze acties werden de broodnodige financiën bij elkaar getrommeld. Ook hebben we veel te danken aan de schenkers van het eerste uur, het beschermcomité, de donateurs, de gemeentelijke subsidies en ook het strakke beleid van het bestuur. Deze donaties en inzet zorgen er nog steeds voor dat wij kunnen voortbestaan. Onze dank ook voor deze mensen die hier voor gezorgd hebben en nog steeds er voor zorgen. Het 25 jarige jubileum werd mooi afgesloten door voor de derde keer oprij het Nederlandse kampioenschap in de sectie Show te winnen, waardoor de wisseltrofee definitief in ons bezit kwam.

<<< de oorspronkelijke zwart-wit foto is vervangen door een veel beter exemplaar in kleur van Hans Baars. Ook is een grote versie foto van hem bijgevoegd. Het jaartal 1960 is gewijzigd in 1981.
Voor nog een tweetal foto's van dit evenement klik hier   en     hier  (red.) >>>
          er


Geplaatst op

06-06-2006

Reacties:

Datum: 09-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Het jaartal bij deze foto klopt niet. In 1963 verliet ik die Tambourijnen en toen waren er nog geen tambours met dubbeltrommels en hadden we maar één overslag.


Datum: 13-09-2011
Naam: Peter van den Brand  
img

De foto is van later. In 1960 hadden we licht grijze broeken, wit overhemd, grijze stropdas en blauwe capes. Cor, het klopt, er was een overslag en dat was Jan Dekkers. Voorop liepen de dieptrommen en daarachter platte trommen. Ik was tamboer en nog te klein voor een dieptrom, dus ik een platte trom. Bazuinen en later jachthoorns. Ik heb het trommelen geleerd van Jo van Doren. Bij de Klima boven in de kantine of beneden in een garage.


Datum: 17-04-2012
Naam: Hans Baars  
img

Dit was in 1981. WMC in Kerkrade. Tambourijnen hadden de eerste prijs met onderscheiding.


Datum: 18-04-2012
Naam: Redactie EiB  

Hans Baars stuurde ons een veel betere versie van deze foto en nog twee andere foto's (zie omschrijving bij de foto)