EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4487

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Sextet Wim Vlemmix

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Orkest Wim Vlemmix

Beschrijving

Aan het eind van "the sixties" gingen in Eindhoven heel veel beatgroepen stillekes-aan ter ziele. De meer akoestische flower power-muziek werd populair en bij heel wat jonge muzikanten was de maat-schappelijke carriere niet langer te combineren met muziek maken. De echte die-hards gingen meestal door in wat toen de amusementsmuziek werd genoemd. Populaire dansorkesten in de seventies waren o.a. het Orkest Koos van Beurden, de Jack Bierens Band, het combo van Tony Bass en de bigband van Huub Musch. Oud-Jerseysdrummer Ad van 't Hoff nam zijn stokken weer op om aan de slag te gaan bij het orkest The Sound of Music, later omgedoopt naar Sextet Wim Vlemmix. Naast Ad bestond de band uit trompettist/zanger Wim Vlemmix, Theo v/d Ven (sax/clarinet/schuif), Jos Bloks (gitaar/zang) en Jos van Dommelen (orgel). Een basgitarist ontbrak en omdat Ad en ik blindelings lekker samenspeelden bij de midden 1969 vergane Jerseys, belde hij me eind 1969 of ik zin had in amusementsmuziek. Ik liep niet direct warm voor foxtrotjes, walsen en tango's maar ja, een stoffige basgitaar en versterker is ook maar niks. We startten door, Jos Bloks werd vervangen door eerst Timo Brouns (jawel, ook oud-Jersey) en later Henk Huiberts (oud Outstanding Ltd). Ria van Dommelen sloot aan als zangeres en daarmee was de basis gelegd voor een sextet dat in de zeventiger jaren veel gevraagd was in Eindhoven en omgeving. Op de foto: boven vlnr. Ad van 't Hoff, Henk Huiberts, Ben Brekelmans en Jos v Dommelen. Vooraan vlnr Wim Vlemmix, Ria v Dommelen (zusje van..) en Theo v/d Ven.


Geplaatst op

04-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ad van 't Hoff is op 12 februari 2004 op tragische wijze om het leven gekomen toen hij op het NS-perron te Helmond ten val kwam en onder de vertrekkende trein raakte waarin zijn dochter zat. Hij wilde haar nog snel een vergeten portemonnee door het raam aanreiken. Ad (56 jaar) was net bij de Kon. Luchtmacht met pensioen gegaan. Een in en in triest einde voor een geweldige slagwerker.


Datum: 04-01-2008
Naam: Nic den Hartog Jr.  
img

Jos en Ria van Dommelen zijn in 2007 nog steeds actief in de muziek, tezamen met hun broers Tiny en Theo van Dommelen, in het amusementsorkest Timeless