EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

442

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Fellenoord

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Hoogspoor

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuw hoogspoor & de Piazzatunnel.

Beschrijving

Op het terrein tussen de Piazzatunnel (links) en Boschdijktunnel is deels nog het 'oude' stratenplan zichtbaar. Een belangrijk stuk Woenselse historie is hier samen met de oude bebouwing verdwenen. Later werd dit terrein een groot parkeerterrein.


Geplaatst op

12-06-2005

Reacties:

Datum: 23-08-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Lang voor de Piazza bestond was dit de Fellenoord- of Demertunnel, nu loopt hier de Lardinoisstraat. Op de voorgrond kwam de Broekseweg op de Fellenoord uit. Links bij de bocht lag het cafetaria van Van Dam.


Datum: 30-09-2010
Naam: Albert Stamps  
img

Waar de auto staat is nu de parkeergarage en het Beursgebouw.  Op de voorgrond een fietser die rijdt richting Broekseweg- Kruisstraat.


Datum: 06-03-2012
Naam: Rinus Dost  
img

Ik denk dat een kleine correctie op zijn plaats is. Volgens mij staat het huidige Beursgebouw aan deze kant van het voet / fietspad, waar de auto staat zijn nu de winkels en kantoren tegenover het Beursgebouw. De voetganger loopt op, wat nu de Lardinoisstraat is.


Datum: 07-03-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Het Opeltje is van 1955 of iets later. Het hoogspoor is officieel in gebruik genomen in nov. 1953. In die tijd maakte Philips ook nog gloeilampen.


Datum: 09-03-2013
Naam: Albert Stamps  
img

Geachte Rinus Dost, het Opeltje staat wel degelijk op de plaats waar het beursgebouw nu staat en wel waar nu de grote deuren zijn waar je naar binnen kunt rijden.


Datum: 09-03-2013
Naam: Rinus Dost  
img

Beste Albert, met alle respect, maar je ziet het toch verkeerd. De rechter tunnel op de foto is de huidige Boschdijktunnel die uitkomt bij de Mediamarkt en voor de Philips lichttoren.
De linker tunnel op de foto is de tunnel die leidt naar het plein van de Piazza en waar de hoofdingang van het Beursgebouw aan ligt, dus de Lardinoisstraat.
Waar de Opel staat zijn nu winkeltjes en kantoren, en op het terrein op de voorgrond staat het Beursgebouw.
Waar jij de grote deuren van het beursgebouw denkt te zien staat niet op de foto, was de foto verder naar links gemaakt dan was de Vestdijktunnel zichtbaar geweest, en hieraan liggen inderdaad de door jou bedoelde deuren.
Kijk anders even op Googlemaps dan zul je het zien.


Datum: 09-03-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik heb geen idee hoe het er nu uitziet, ik ben al zo lang weg uit Ehv, maar deze situatie heb ik maar al te goed gekend, en Rinus heeft gelijk wat betreft de viaducten, in Ehv consequent tunneltjes genoemd. De Fellenoord liep ongeveer in het midden van het hier kale stuk tussen de tunneltjes en maakte een haakse bocht naar rechts, heette daar Nieuwe Boogert, om uit te komen ter hoogte van waar hier de Broekseweg begint. Toen de Boschdijktunnel voltooid was, was de Fellenoord nog in gebruik, en liep dus dwars door de toen nog niet bestaande muur van de spoordijk. Vervolgens werd een weg aangelegd vanaf de overweg, stukje naar links, achter de Gruyter langs naar de Boschdijktunnel, toen pas kon de Fellenoord buiten gebruik worden gesteld en het gat tussen de tunneltjes worden opgevuld.


Datum: 09-03-2013
Naam: Albert Stamps  
img

Ja, Rinus heeft zeker gelijk, ik heb me vergist. Was helemaal vergeten dat er nog een tunneltje tussen zat