EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4401

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

726 Gennep

Straat:

Genneperweg

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kapellen

Onderwerp 3.:

Mariakapel, Genneperweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Mariakapel Genneperweg.

Beschrijving

Als afsluiting van de meimaand een foto van de Mariakapel aan de Genneperweg. Als mensen naar Velocitas (Veloc) gingen kijken 's zondags-'s middags staken velen eerst nog een kaarsje aan bij het Mariabeeld. Helaas is deze kapel door vandalen vernield in 1972.


Geplaatst op

29-05-2006

Reacties:

Datum: 16-01-2007
Naam: Toon Kluijtmans  
img

Wie kan vertellen waar de kapel precies stond? In mijn herinnering was achter de kapel een ruwe begroeiing waarin egeltjes het zeer naar de zin hadden. Lag het in de buurt waar nu de ijsbaan ligt?


Datum: 16-01-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Achter deze kapel ligt nu de midgetgolfbaan. Dus even verder naar rechts ligt nu de Antoon Coolenlaan. We fietsten hierlangs als verkenners op weg naar het buitenterrein, achter het stationnetje in Waalre. Ik spreek nu over de jaren '48-'53.


Datum: 20-04-2007
Naam: Frans Liebregts  
img

Deze kapel stond in het stukje bos tussen de kunstijsbaan en de Antoon Coolenlaan. I.v.m. ongewenst nachtelijk gebruik en vandalisme is het gesloopt.


Datum: 15-07-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Dat klopt Frans. Je kunt daar nu nog met enige moeite de fundamenten vinden.


Datum: 29-01-2008
Naam: Liduine Bockholts  
img

Ik zat op het Catharina Lyceum. Voor Biologie hadden we juffrouw Koevoets. Wij gingen met de fiets naar deze kapel en gingen daar planten determineren. Ik heb daar later veel plezier van gehad. Toen ik weer in Eindhoven en omgeving kwam wonen ben ik nog eens op zoek geweest naar die kapel. Niet meer gevonden. Nu weet wat ik wat ermee gebeurd is. Jammer.


Datum: 16-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Als je aan het einde van de Benoitstraat in de Bennekel op de spoorlijn ging staan kon je rechtvooruit het kapelletje zien liggen. Wij hebben er als kinderen veel gespeeld.


Datum: 18-05-2008
Naam: Leo de Wit  
img

Zijn er geen mensen, die in de gemeenteraad kunnen infiltreren voor de wederopbouw van deze kapel? Zou het mischien iets zijn om dit samen te doen met de heer Dré Rennenberg? Die heeft nog een hele tijd in de raad gezeten. Beste Dré denk er eens over na. Leo de Wit (goudenregenkoor).


Datum: 16-08-2009
Naam: An de Groof  
img

De kapel lag voor de boerderij van Willem Mikkers. Dat is waar nu een manege is gevestigd.


Datum: 16-08-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Tijdens een familiewandeling enige jaren terug hebben we de "fundamenten"nog gevonden, maar vorige week heb ik er tevergeefs naar gezocht. Toch nog maar eens proberen.


Datum: 30-08-2009
Naam: Rob Berkvens  
img

De kapel was volgens mij gebouwd door pastoor Van Dijk. Hij lag ongeveer een kilometer verder dan het pad naar Stratum, links als je van Eindhoven kwam. Vlak erachter lag een soort openluchttheater en daarachter een bosje. Het is nooit een erg bezocht oord geweest met processies e.d. We gingen voor ons zieleheil liever naar Meerveldhoven.


Datum: 10-09-2009
Naam: Bert van der Palen  
img

Klopt allemaal, in het bos(je) achter de kapel stond later ook nog een gebouwtje van de scouting o.i.d.


Datum: 01-03-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Het kan de wens zijn die de vader van mijn gedachten is maar vanmiddag ben ik nog eens gaan kijken en meen zowaar de oude fundering te hebben gevonden. Komende vanuit Gestel, voorbij de Ant. Coolenlaan en voor de zijpoot van de Ant. Coolenlaan is nu, zonder allerlei begroeiing, een fundering van baksteen te ontdekken. Erachter ligt een laagte, wat het oude amfitheatertje zou kunnen zijn. Misschien wil iemand anders er zijn licht nog eens over laten schijnen?


Datum: 02-03-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Ik zal nog eens keer goed uitleggen waar het kapelleke lag. Dat was voorbij Pierre Jacobs en ook voorbij Van Deurzen. Aan de linkerkant van de weg. De boerderijen van de twee Mikkersen lagen aan de rechterkant van de weg net voor de splitsing Aalst-Waalre. Trouwens die van Van der Palen hebben die niet gewoond aan de Genneperweg net naast de muur van de nonnen?


Datum: 02-03-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Een en ander lijkt me niet in tegenspraak met elkaar en ja, wij woonden eerst op de Genneperweg en later in Scheidingstraat. Grappig hoe ik hier automatisch spreek van "op" en "in".


Datum: 03-03-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Martin Hogeweg was zo vriendelijk er een foto van te maken en in te sturen; nr. 23437. Heel attent.


Datum: 29-08-2018
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels  
img

Er wordt in de reacties gesproken over de "fundamenten" die er nu nog te zien zijn en dat deze restanten van de Mariakapel zouden zijn, maar deze overblijfselen zijn niet van de kapel zelf maar wel van het theatertje dat achter dit kapelletje lag. Een klein theater was er toen achter dit kapelletje te vinden