EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4391

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bernard Zweerslaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Veloc

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oude Veloc terreinen

Beschrijving

Op de achtergrond van deze foto zijn de oude voetbalterreinen van Veloc te zien. Daar waar nu de Locatellistraat ligt. De foto is genomen van de bovenverdieping aan de Bernard Zweerslaan nr. 8.


Geplaatst op

28-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-05-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Het oudste Velocterrein was, waar eerst de Heliport was. De toegang daar naar toe was via de Genneperweg.


Datum: 29-05-2006
Naam: Willy van den Akker  

Dat klopt Hennie want daar heb ik mijn eerste wedstrijd staan te keepen in 1950.


Datum: 29-05-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De Velocterreinen liggen inderdaad hier tegenover, maar uiterst rechts achter de paaltjes beginnen toch de terreinen van de Gestelse Boys. Recht tegenover nr. 22 was de ingang.


Datum: 29-05-2006
Naam: Anne Troost  
img

Het eerste Veloc terrein lag zoals Henie reeds schreef aan de Genneperweg en hete sportpark St Lambertus. Mijn schoonvader Jo Muskens (De Mus) is daar jarenlang keeper geweest . Ook in het seizoen 1942/43 toen ondanks de oorlog zij kampioen werden. Zijn ze na de Genneperweg toen niet eerst naar de Benard Zweerslaan verhuisd? Nu dacht ik dat daarna de terreinen in de Locatellistraat pas aan de beurt kwamen.


Datum: 30-05-2006
Naam: Willy van den Akker  

Beste Anne dat klopt allemaal.Maar wat leuk om te lezen dat Jo Muskens je schoonvader is. Toen ik in het eerste van VELOC speelde heb ik van hem regelmatig wijze lessen van hem gekregen. Zo zie je maar weer wat je in Eindhoven in Beeld nog te weten komt.


Datum: 23-08-2007
Naam: Tini Boer  
img

Op de achtergrond het kleedlokaal van de Gestelse Boys, met daarnaast het trainingsveld van zowel Veloc als de Boys. Wij woonden op nr. 18, op nr. 20 de fam. Reniers en op 22 de fam. Prinsen (denk ik). Links op de hoek woonde de fam. Faassen, maar dat was in de Sam. de Langestraat. Ik herinner me ook nog goed dat er op zondagmiddag altijd het snoepkarretje langs kwam. Het was er in de jaren zestig altijd druk bij Veloc en de Boys.


Datum: 13-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

In de Bennekel was vroeger een speeltuin Jeugdvermaak geheten en die hadden ook een voetbalclub, waar ik ook bij was. Op woensdag werden wij dan getraind door Faber op de oude velden van Veloc aan de Genneperweg.


Datum: 13-05-2008
Naam: Ben Dankers  

Toon, dat zou best eens gewoon een jeugdelftal van Veloc geweest kunnen zijn, want Faber was ook jeugdleider bij Veloc, de jeugdvoorzitter was toen volgens mij Jo van Es, mijn broer Jan was jeugdsecretaris of zoiets.


Datum: 13-05-2008
Naam: Martin Swinkels  
img

Even een antwoord op Giovanni. Hij schrijft dat op het achterste gedeelte van het sportpark de terreinen van de Gestelse Boys waren, maar Gestelse Boys had hier maar één speelveld.


Datum: 24-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Op de plaats waar de velden van Veloc en Gestelse Boys lagen aan de Viottastraat en de Bernard Zweerslaan was vroeger een vuilstort die helemaal was afgedekt met grond. Voordat op die plaats de voetbalvelden werden aangelegd is die vuilstort helemaal met de ''schup'' afgegraven door mensen van de DUW (dienst uitvoering werken) de voorloper van de Heidemij. Ik heb er vaak bij staan kijken.