EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

43670

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oostenrijkse woningen

Beschrijving

Uit het Eindhovensch Dagblad van 9 mei 1949. Op de onderste drie regels is de tekst: ... niet behoeft te worden aangesproken, mag een gunstig resultaat genoemd worden van deze "ruilhandel".
In de toen nieuwe Stratumse wijk Schuttersbosch en ook in Doornakkers en in Strijp kwamen woningen te staan in het kader van de wederopbouw. De houten woningen waren afkomstig uit Oostenrijk. Omdat er zo vlak na de oorlog niet heel veel geld was, werden de woningen grotendeels betaald met Nederlandse (geen Hollandse) aardappelen, waar in Oostenrijk grote behoefte aan was.
Vanaf begin 21e eeuw werden en worden deze woningen op enkele plaatsen stilaan vervangen door nieuwe, die aan de modernste eisen voldoen en toch volledig van hout zijn. Dit is een meerjarenplan. Pas als iemand overlijdt of verhuist wordt de woning gesloopt en vervangen door een nieuwe. Zie foto 54847. Daardoor staan er nu oude en nieuwe woningen door elkaar. De uitvoering van deze sloopplannen stuit hier en daar op weerstand.
Geef op de homepage bij 'Uitgebreid zoeken' de zoekterm 'oostenrijks' op. Dan verschijnen diverse foto's van dit type woningen en ook meer informatie. (Red.)


Geplaatst op

10-04-2024
Geen reacties gevonden bij deze foto