Fotonr.: 42709
Bijdrager Ronald Otter
Locatie 1.: Strijp |623 Lievendaal
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Jachthaven Beatrix

Beschrijving De jachthaven Beatrix in de Strijpse wijk Meerbos lag eerder aan de andere kant van de Poot van Metz, meer richting Noord-Brabantlaan. Daar kwam een bedrijventerrein (Poort van Metz) en bovendien werd de snelweg uitgebreid. Toen werd de ruimte te krap en verhuisde de jachthaven een honderdtal meters. De jachthaven heeft 65 ligplaatsen, een werf met 20 plaatsen voor o.a. reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en een stalling voor 250 schepen. In het paviljoen kun je bovendien heerlijk eten, ook als je geen boot hebt!

De "buren" van de jachthaven zijn woonwagenlocatie Welschapsedijk, de voormalige golfbaan Welschap (die langzaam maar zeker onderdeel wordt van een groter bos) en Volkstuinvereniging Welschap. Ook bevindt zich in dit gebied een waterzuiveringsinstallatie van Brabant Water.

De Caspar de Haanbrug over het Beatrixkanaal, vernoemd naar de oprichter van het bekende Eindhovense schildersbedrijf dat al 275 jaar (sinds 1749!) bestaat, is een moderne fietsers- en voetgangersbrug. Oudere Eindhovenaren zullen nog weten dat hier tot ver in de jaren '90 een Baileybrug uit de Tweede Wereldoorlog heeft gelegen. Zie ook foto's 16665, 38606 en 38609. (Red.)
Geplaatst op 19-06-2024