EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4249

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

POC / Philips Schouwburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jubileumhal.

Beschrijving

Mathildelaan 81, Philips Ontspanningscentrum (POC) - gezien vanaf de Frederiklaan. En wat we hoofdzakelijk zien is de Jubileumhal. En dan waarschijnlijk in het uiterlijk zoals we dit tot kort voor de sloop hebben gekend. RHCe, Atlantis beeldbank 26284.


Geplaatst op

24-05-2006

Reacties:

Datum: 11-03-2007
Naam: Anja Korff  
img

Hiervoor was er een veel kleinere hal. Daar werd gesport door de Philips-clubs, zoals PSV handbal, PSV korfbal, PSV gym en wat er zo meer bestond. Ook dacht ik me te herinneren dat er een schouwburgzaal was. Wij hadden daar dan jaarlijks iets vanuit de Speeltuinvereniging, die natuurlijk ook door Philips werd gesponserd, al heette dat toen niet zo. Ik heb er dan ooit een kleurdoos gewonnen in een tekenwedstrijd en zo iets maakt dus indruk als je een jaar of 8 bent. Als ik het me goed herinner dan lag die kleine hal toen niet zo vrij aan een groot plein, maar een beetje ingebouwd ?
===Anja heb je alle foto's en commentaren uit de GROEP Gebouwen - Bioscopen / theaters - POC / Philips Schouwburg. al gelezen ? ===redactie===


Datum: 05-07-2007
Naam: Willem van der Sommen  

Commentaar klopt niet. De hal is altijd hetzelfde gebleven. Enkel de ingang van de hal werd verlegd van De Jonghlaan naar het parkeerterrein aan de Frederiklaan. Op de plaats van het parkeerterrein waren vroeger twee bijterreinen van PSV Voetbal en op de plaats van de Jub. hal de Philips Speeltuin (Van Dinter).


Datum: 05-07-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Bij tijd en wijle werd de hal vergroot door er een tent aan te zetten b.v. voor tentoonstellingen. Aan de achterkant was immers ruimte genoeg! En de Canvas lijnen vastgezet met drukknoppen, heb ik als zeer hinderlijk ervaren. Vooral later toen de drukknoppen het lieten afweten.


Datum: 05-07-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Wat nu het parkeerterrein is was vroeger het trainingsveld van het eerste en de jeugd van PSV. Ik heb er nog veel op getraind met als trainer Jan v d Broek, oud-voetballer van PSV. Dat was in de jaren 50.


Datum: 06-07-2007
Naam: JAJ Vervest  
img

Psv turnen heeft nooit in de jubileumhal gezeten.


Datum: 06-07-2007
Naam: Willem van der Sommen  

Beste Anja, je bent in de war met de gymzaal aan de voorkant van het POC. Daar trainde PSV gymnastiek en PSV handbal. Ik heb daar jarenlang in de winter gesport. Toen deze gymzaal is afgebroken, zijn er bij de Jubileumhal twee gymzalen gebouwd en is de ingang verplaatst van De Jonghlaan naar het parkeerterrein aan de Frederiklaan.


Datum: 23-11-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Is de jubileum hal niet gebouwd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Philipsfabrieken? Vele winters hebben wij in wisselende samenstelling in deze hal minstens 10 jaar getennist, tot de hal werd gesloopt. Het was een pracht locatie.


Datum: 24-11-2007
Naam: Willem van der Sommen  

De naam Jubileumhal spreekt voor zich. De hal is inderdaad gebouwd voor een jubileumtentoonstelling. Echter het was het 60-jarig jubileum in 1951.


Datum: 24-11-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Ik ben er als ongeveer 12-jarige met mijn vader heen geweest en herinner me o.a. de enorme hoogspanningsontladingen.


Datum: 24-11-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Een geweldige accommodatie, die Jubileumhal. Ik heb er ook diverse malen muziek gemaakt. Om voor de muzikanten het geheel akoestisch acceptabel te maken, was er speciaal een groot plafondscherm aangebracht dat boven het orkest in positie werd gebracht zodat het geluid niet kon wegslaan. Daarmee werd het ook mogelijk, gezelschappen als bijv. Het Brabants Orkest daar te laten concerteren. Denk maar eens aan die Concerten Carnavalesque die daar door de FEC werden georganiseerd. In het begin kwamen daar vnl. de waangewichtigen op af, later werd het meer een feest voor allemaal. Ja, de Jubileumhal. Ook de plek waar in de zomervakantie jarenlang Wonderland was te vinden. Das war einmal, helaas.


Datum: 02-04-2011
Naam: Paul van der Cingel  
img

Het trainingsveld lag tussen Frederiklaan en Mathildelaan, Er stond ook een gebouw met daarin de kleedkamers. Op woensdagmiddag werd er door de jeugd getraind. Jan v.d. Broek kende ik wel, zijn zoon trainde met ons, maar in mijn tijd was Huub de Leeuw trainer. Die organiseerde een onderlinge competitie tussen kleine teams. Hij was eigenlijk trainer van het eerste en de jeugd deed hij er maar bij. In de winter stookte Nol de terreinknecht de gaskachels in de kleedkamers hoog op, maar douchen was er niet bij. De Jubileumhal was gebouwd n.a.v. het 60 jarig bestaan in 1951. Allerlei technische hoogstandjes werden daarin getoond in de maanden van het jubileum.


Datum: 03-04-2011
Naam: An de Groof  
img

In het begin was slechts de helft van het gebouw voor recreatie, het andere stuk was magazijn.