EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4235

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Houtindustrie / Houthandel

Onderwerp 3.:

Van Hardenbroek & Langenhuijsen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van Hardenbroek & Langenhuysen N.V.

Beschrijving

De firma (Tongelresestraat 74-76) stuurde deze kaart als kerstkaart naar relaties. ===Hoe ligt de relatie Picus / Hardenbroek & Langenhuysen ? Red.===


Geplaatst op

23-05-2006

Reacties:

Datum: 24-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Hoe ligt de relatie tussen de diverse kistenfabrieken? Juliana, Bruning, Rietvink?
Hee Rietvink en Specht (Picus) allebei vogels! Zou dat iets te betekenen hebben?


Datum: 24-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Het Kantoor van de NV Houthandel van Hardenbroek en Langenhuijsen zagerij en schaverij gelegen aan de Tongelresestraat was gehuurd van en stond op het terrein van buurman Picus NV .


Datum: 24-05-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Heb ooit ergens gelezen, dat deze foto gemaakt moet zijn eind jaren zeventig
De straat, dwars op het kanaal, met de bolvormige bomen is de Tenierslaan (Zie PISA en Zonen), overgaand in de Kempensebaan. Meteen om de hoek bij de Tenierslaan begon vroeger de Ruysdaelbaan (heet deze nu nog zo ?).


Datum: 27-05-2006
Naam: Jac Van Dijck  
img

Hardenbroek & Langenhuysen was een houtgroothandel en zagerij/schaverij voor de bouwwereld, timmerfabrieken. meubelindustrie etc.
Ik weet dat ze nog vrachtwagens hadden van het merk Kromhout.
Vroeger in de jaren vijftig hadden ze rails over het terrein liggen waar lorries over liepen waarmee het hout geladen en naar voren gebracht werd. Daar mocht ik altijd achterop zitten als ik mee ging met mijn vader. Later werden dat lorries op luchtbanden en nog later kon men met de auto in de loodsen rijden om het hout te laden, of werd het met de heftruck gehaald.
Ik kwam er al met mijn vader in de jaren vijftig en heb er zelf mijn hout gekocht en laten bewerken tot ze verhuisden naar Son en later daar ook verdwenen (nog niet zo lang geleden). Ik meen dat het bedrijf oorspronkelijk uit Boxtel kwam.
Hoe oud de fotos zijn weet ik niet maar ik zie dat aan de overzijde van het kanaal nog een schip ligt dat gelost wordt bij De Boo, vroeger Braat Bouwstoffen. En het laatse schip dat daar gelost werd is volgens mij eind jaren zestig of tot medio zeventig.
Bij (tegenwoordig) De Boo hangen daar nog foto's van en zouden ze dat wel weten te zeggen.
Dit zou een indicatie kunnen geven over de tijd van de foto.


Datum: 25-10-2006
Naam: Helga Claessen  
img

ik heb net op google earth gekeken en het is nog steeds de Ruysdaelbaan, ik heb vroeger bij Pisa gewerkt en vond het erg leuk om deze foto te zien. De informatie is dus goed verder.


Datum: 09-03-2007
Naam: Anton Verkooijen  
img

Deze foto moet voor eind jaren zeventig gemaakt zijn. eind jaren zeventig was de doorsteek Willem van Konijnenburglaan over het braakliggend terrein van Tenierslaan/Kempische baan naar de Tongelresestraat er al.


Datum: 26-03-2010
Naam: Patrick de Bruijn  
img

Ik heb hier 2 jaar met veel plezier gewerkt tot het in 1990 helemaal afbrandde. Ze zijn daarna verhuisd naar Ekkersrijt en heb daar nog tot 2000 gewerkt. Nu bestaat de houthandel helaas niet meer.


Datum: 25-07-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Tegenover Pisa zat de groothandel in dranken Winters-van Wees, goed te zien aan de stapel bierkratten (geel) rechts in de hoek op de buitenplaats. Links van de loods (het lage gebouwtje) was het kantoor, waar mijn huidige vrouw toentertijd werkte en ik als chauffeur op de bierwagen. Heb haar daar ook ontmoet en zijn nu al meer dan 35 jaar getrouwd. Het is in ieder geval een foto uit de zeventiger jaren.


Datum: 09-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Anton, m.i. lag de Willem van Konijnenburglaan er al in 1975. Middenonder op de foto, Kanaaldijk Noord 13, was het pand van v/d Hurk. Dit werd vanaf 1974 gehuurd door de Stichting Studentensportvoorzieningen Eindhoven (zeg dus maar de TH) tbv de roeiverenigingen Telamon en Tachos, later gefuseerd tot Thêta. Deze foto is waarschijnlijk van ruim vóór 1974.