EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4212

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kerk, pastorie en school

Beschrijving

Toen de gemeente Eindhoven de hele wijk Fellenoord had afgebroken bleven kerk en school op een eiland liggen. Geen leerlingen en geen parochianen meer. Sloper! Hier!


Geplaatst op

22-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-05-2006
Naam: P.J.C. van Oers, Soest  
img

Rechts van de kerk is de pastorie zichtbaar, daarnaast de St. Joannes Berchmansschool van de Fraters van Tilburg (hier heb ik de hele lagere school doorlopen). Met de ooievaarfrater (bij foto 3096) bedoelt Heesakkers waarschijnlijk Frater Simon Deltour, die gewonde vogels opving en verzorgde in de tuin van het fratershuis aan de Frankrijkstraat. Deze frater is pas in de jaren 90 overleden.


Datum: 22-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik lees op de site Eindhoven Toen en Nu:
Veel oude klassenfoto'svan de school zijn tijdelijk te bekijken bij www.dse.nl/Ehv-toen-en-nu/fotoalbums/joannesberchmans Digitale Stad Eindhoven. Wij hopen dat er nog mensen zijn die zichzelf of een familielid herkennen en dat aan ons willen melden.


Datum: 22-05-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Het schoolplein ziet er wit uit, net als 's winters. Dan gingen er kranten over de putjes en werd het schoolplein ondergespoten tot er een fantastische ijsbaan ontstond.


Datum: 12-08-2006
Naam: Henk Klerkx  
img

Wat 'n prachtige foto van de kerk en van de school waar ik 8 jaar geploeterd heb. Ik heb frater Simon twee jaar mee gemaakt. Hij had heel intereSsant werk met die gewonde vogels en zo en hij kon prachtig vertellen over dieren maar ook zijn handen zaten erg los wat betreft de kinderen. Ik heb ooit 'n goed pak slaag van hem gehad, en die stond niet in verhouding wat betreft de overtreding van mij. Ik heb hem dat eigenlijk nooit vergeven. Ik miste behoorlijk wat haren hij sloeg er echt op los.


Datum: 23-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ergens tussen alle gegevens het ik natuurlijk de informatie over de datum van sluiten van deze school, maar waar? Ik vraag de hulp van P.J.C. van Oers, Tini van Rooij en Henk Klerkx.


Datum: 23-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Hans ik heb maar één jaartje op de St. Johannes Berchmansschool school gezeten, 1955/56. Op de site www.eindhoven-toen-en-nu.nl staat een uitgebreide geschiedenis van deze school. De school werd gesloten aan het eind van het schooljaar in 1971. Toen stond Frater Simon hier al niet meer voor de klas. Of hij daarna nog ergens anders gewerkt heeft weet ik niet.


Datum: 05-03-2007
Naam: Will van Oers  
img

Frater Simon Deltour is overleden op 23 juli 1984.


Datum: 05-03-2007
Naam: Jac Van Dijck  
img

Volgens mij is frater Simon naar de Frater Andreasschool aan de Schakelstraat gegaan, waar hij de 5e klas overnam van Frater Wilbert. Ik heb er niet bij gezeten, maar mijn broers wel dus ik denk in de jaren zestig.


Datum: 18-09-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Toen de gemeente Eindhoven de hele wijk Fellenoord had afgebroken bleven kerk en school op een eiland liggen. Geen leerlingen en geen parochianen meer. Sloper! Hier!


Datum: 29-04-2009
Naam: Paul Kivits  
img

IK heb vanaf 1951 op deze school gezeten en kan me frater Simon Deltour nog goed herinneren als een met de natuur betrokken en bevlogen man. Hij bracht iedereen door zijn geweldige vertelkunst en deskundigheid dichter bij de natuur. Dat ondervonden we ook als we met hem een wandeling maakten in de beemd, een moerassig gebied waar van alles te ontdekken viel. Nu is daar het Universiteitsterrein. Frater Simon heeft zich na de sluiting van de Johannes Bergmanschool opgehouden in het fraterklooster nabij de Pauluskerk op de Boschdijk en is later begonnen met zijn projecten in het Genneper Park.


Datum: 07-10-2015
Naam: Ad van Gennip  

En als de kinderen in de klas zich goed hadden gedragen en rustig waren geweest, dan kwam tegen de middag het grote rode boek te voorschijn dan werd er voorgelezen over Karel de Grote. Dan was de hele klas muisjes stil en met z'n allen een en al oor.
=== Ad, geef je nog even je e-mailadres door? (Red.) ===