EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4200

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

733 Ooievaarsnest

Straat:

Ontginningweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ontginningsweg

Beschrijving

En deze paar honderd meter kon ik nog terugvinden van de Ontginningsweg in momenteel de Hanevoet. Een lommerrijke oude laan een een nieuwe wijk.


Geplaatst op

21-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-08-2006
Naam: J. Jacobs  
img

Tussen de Meerveldhovensweg en de Ontginningsweg lag een plas water welke s'winters gebruikt werd om te schaatsen. Werd volgens mij FiFi genoemd.


Datum: 08-08-2006
Naam: Michel van Mil  
img

De Ontginningsweg ligt midden in de wijk Ooievaarsnest, de wijk ACHTER De Hanevoet.
Ten Zuiden hiervan was het vroeger nogal moerassig met veel watertjes, waarop in de winter geschaatst kon worden en ook scholleke trietsen Wie kent dit woord nog voor het springen van de ene naar de andere ijsschots?
Overigens is het op veel plaatsen nog nat in de wijken Ooievaarsnest en Hanevoet, maar na vele jaren is men nu bezig om het grondwaterpeil te verlagen, waardoor de kruipruimte in de huizen niet meer onder water zullen staan.


Datum: 28-01-2007
Naam: Ben Dankers  

Heer Jacobs, ik heb daar op die vijver leren schaatsen en was ook lid van IJsclub Eindhoven die daar zijn ijsbaan had. Volgens mij was het echter de ViVi wat denk ik gewoon een afkorting van VIsVIjver was. Om er te komen moest je over de Ontginnigsweg en een eindje voorbij de boerderij van van Santvoort een paadje in.


Datum: 06-02-2007
Naam: Joep Van De Laar  
img

Verkocht de boer van Santvoort niet aardappels aan particulieren rond de jaren 1960? Als dat zo is dan ben ik daar vaak geweest. Kon je in de keuken wachten en je moest een zak mee brengen.


Datum: 06-02-2007
Naam: J.den Hartogh  
img

Volgens mij heette de uitbater van het café bij de vijver Vivi of Vivie en is zo ook de naam van schaatsvijver ontstaan.


Datum: 17-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sloot de Ontginningsweg niet aan op de huidige De Run?


Datum: 17-06-2007
Naam: Anne Troost  
img

Nee de Ontginningsweg was tot bijna op het eind geasfalteerd en ging dan over in een onverharde weg. Deze weg kwam uit op de Onze Lieve Vrouwedijk in Veldhoven. Tenminste in de jaren vijftig. Ik heb nooit geweten dat er een café stond die deze naam had.
In mijn gedachtengang was de visvijver van Philips en is die naam daaruit voortgekomen namelijk PhIlipsVIsvijver. Later is deze ook verplaatst naar de Onze Lieve Vrouwedijk.


Datum: 18-06-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Op de Ontginningsweg gingen we in de winter altijd schaatsen, daar ben ik een keer door het ijs gezakt als jongen van 16 jaar. Mijn maat Sjang heeft mij toen naar huis gereden op de bromfiets naar de Verhulststraat. Daar aangekomen was ik helemaal bevroren en ben toen thuis voor de kachel gaan liggen. Alles is wel weer goedgekomen!!


Datum: 11-09-2007
Naam: Ralph Meijer  
img

Het stuk De Run in Veldhoven dat Giovanni bedoelt heette voorheen inderdaad ook Ontginningsweg en ligt exact in het verlengde van het stuk Ontginningsweg dat nu nog in Eindhoven ligt. Ook interessant om te zien op satellietfoto's, zoals via Google Maps, is dat de boerderij aan Binckhorst 1 aan de denkbeeldige lijn tussen die twee wegen ligt.


Datum: 09-04-2008
Naam: Rens Donders  
img

Aan het oorspronkelijk laatste rechte stuk van de Ontginningsweg lagen 4 boerderijen. Vanaf de Blaarthemseweg gezien eerst rechts de boerderijen van achtereenvolgens Kuipers en van Santvoort en daarachter links Renders en Kapteins. Jammer dat er (nog) geen foto's van op deze site zijn verschenen. Kuipers is volgens mij later 'Tuincentrum Hanevoet' begonnen op het einde van de weg in Veldhoven.


Datum: 13-04-2008
Naam: Paul Van Maurik  
img

Toen wij in Hanevoet kwamen wonen waren er aan de rechtse kant nog een boomgaard en een paar weilanden evenals de oorspronkelijke Gender. Deze weilanden liepen door tot aan de weg waar nu de Shell-pomp ligt. Aan de linkse kant van de Ontginningsweg waren uitgestrekte rietvelden tot aan het water. De afgravingen lagen er toen al.


Datum: 13-04-2008
Naam: Paul Van Maurik  
img

O, ja, ...de boerderij van Kapteins lag net aan de andere kant van de snelweg. Daar heeft nog jaren een manege in gezeten.