EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4123

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafetaria's

Onderwerp 3.:

Spaninks

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
't allerleste

Beschrijving

't Leste petatte frietje uit de 'friettent' van Spaninks. We schrijven 31 december 1964. Toos Manders overhandigt de heer Van Ganzewinkel uit de St. Martinusstraat 't leste frietje. De 'friettent' wordt afgebroken en moet plaats maken voor de AH. De cafetaria wordt voortgezet een eindje verder op de Hoogstraat, net voorbij de Rivierstraat. Foto met dank aan Arthur.


Geplaatst op

14-05-2006

Reacties:

Datum: 04-11-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Ik heb een andere dochter van Toos Manders gekend, in mijn herinnering heette zij Carmen. Klopt dat?


Datum: 05-11-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Die AH kwam pas veel later. Eerst heeft op die plek nog lange tijd Theo v/d Eng gezeten met zijn autobedrijf. 'Friettent Spaninks' werd 'Cafetaria Manders' en wordt al weer jaren gerund door Kees Jose (dochter van Toos) Manders.


Datum: 06-11-2006
Naam: Driek van Gessel  
img

Dat klopt, Matty. Jose heeft nu de cafetaria aan de Hoogstraat t.h.v. de Rivierstraat en Carmen is haar zus.


Datum: 16-08-2007
Naam: Johan van den Eeden  
img

Hartstikke leuke foto van Toos Manders en de heer Van Gansewinkel. Arthur, ik wist niet eens dat jullie pa ook bij Toos kwam. Ze was een hartelijk mens en had ook nog eens de lekkerste friet. Daar kon de friettent op de Sint Catharinastraat niet aan tippen. (Overigens heeft de zoon van Wim Lamers, ook wel genoemd Wim van de Hal, wel degelijk in een groentenzaak aan het Stratumseind gestaan.)
Ik kan me nog heel goed herinneren dat we dikwijls op vrijdagavond (laat) friet haalden bij Toos. Nog later die avond en op zaterdagavond was een deel van de bewoners van de Sint Martinusstraat te vinden in de Caranto Bar, op de hoek van de straat waar tot begin van de jaren '60 EnKaBé zat. Hoewel het etablissement heette een bar te zijn, was het eigenlijk een gezellige buurthuiskamer. Daarom mochten wij als snotneuzen daar zelfs ook binnen. Voordat het een ietwat obscure tent werd, hebben ook José van der Heijden en haar man Riny de bar nog een tijdje geëxploiteerd.


Datum: 17-08-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Wij, Arthur en ik en vele anderen uit onze buurt kwamen hier al toen de frietzaak nog in handen was van Sjang Spaninks, met zijn vrouw. Hun zonen Mario en Peter zaten ook bij ons op de H.Hartschool. Ik meen dat er ook een dochter was. Er was verder hier in de buurt haast geen frietzaak (of friettent zoals wij zeiden). We hebben daar een geweldige jeugd gehad en verhalen dat ik er over kan vertellen.


Datum: 10-01-2009
Naam: Johan Verbeek  
img

Wij zijn nog eens met Toos en haar man en de familie van Dommelen uit de Zanzibar op vakantie geweest naar de Canarische Eilanden. En natuurlijk de beste friet van Eindhoven


Datum: 10-01-2009
Naam: Maria van Engeland  
img

Heel vroeger ben ik hier ook nog wel eens geweest. Ik vond de haren van die mevrouw zo mooi altijd en probeerde dat zelf ook wel eens zo. Helaas lukt me dat nooit, zelfs niet met een hele bus haarlak en moest ik het doen met plaatjes van zo'n kapsel uit de Margriet om ervan te genieten.


Datum: 25-03-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De man van Toos heette Piet en hielp in de cafetaria in de keuken en de bediening.
Hij bakte de lekkerste biefstukskes en reed met de mooiste auto's. Ik kan me zijn MB - Pagode en De Tomaso Pantera nog goed herinneren.