EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

410

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

De Jonghlaan

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Muziekevenementen

Onderwerp 3.:

Volkskerstzang

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kerstzang in de Jubileumhal

Beschrijving

Véle jaren lang werd de Volkskerstzang in de Jubileumhal gehouden. Een bijeenkomst voor alle Christelijke gelovigen, met medewerking van koren enz. Ik herinner me bijvoorbeeld de medewerking van het koor Zajebo. Het was altijd een bijzonder stemmige bijeenkomst, waarbij de vele honderden aanwezigen samen kerstliederen zongen. Of deze bijeenkomsten nog plaats vinden en zo ja waar, dat is mij niet bekend.


Geplaatst op

02-06-2005

Reacties:

Datum: 06-10-2005
Naam: Ralph Meijer  
img

Als lid van zowel de Muziekvereniging Wilhelmina Eindhoven, de organiserende vereniging, als Zajebo kan ik melden dat de volkskerstzang nog elk jaar wordt gehouden. Na de sloop van de Jubileumhal een aantal keren in het Beursgebouw (waarvan nog eenmaal met Zajebo toen ik inmiddels lid van beide verenigingen was) en tegenwoordig in de grote zaal van muziekcentrum Frits Philips. In 2005 op zondag 18 december.

De vereniging Jongerenkoor Zajebo is inmiddels behoorlijk veranderd. Het heeft nu slechts een fractie van het ledenaantal van 'vroeger' en brengt nu enkel populair repetoire onder de naam 'Zanggroep Dirk'. Wel zullen zij in 2005 voor aanvang van de volkskerstzang in de foyer van het Muziekcentrum kerstrepetoire brengen.


Datum: 23-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Jubel en juich. Vanaf een vlakke vloer. De verschillende geloven bleven niet binnen de lijnen maar overvloeiden de hele hal.


Datum: 16-07-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Van de Volkskerstzang 1965, toen nog in de jubileumhal, heb ik het programmaboekje nog in mijn bezit. Wij als Tivolikoor werkten daar toen ook aan mee. Ik vond dat altijd erg indrukwekkend, zoveel koren en zo veel mensen. Die sfeer van toen is later noit meer bereikt, denk ik. Ik zelf zong toen bij de mannen. Ik was toen 22.