EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4089

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk 57

Beschrijving

Stratumsedijk, tussen Hertogstraat en Rochusstraat. In de 2 huizen, links, woonden Dr.Kan en Dr. Gooskens.


Geplaatst op

12-05-2006

Reacties:

Datum: 13-05-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Naar het schijnt heeft er ook nog de Fam. Faassen en de Fam. vd Linden gewoond.


Datum: 13-05-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En in het pand rechs hiervan, zat in WOII de NSDAP gevestigd. De voorgevel is wel wat veranderd.


Datum: 06-01-2007
Naam: G.Hagens  
img

In het rechter pand werd na WO-II tijdelijk het gemeentelijk bureau Noodhuisvesting ondergebracht.


Datum: 06-01-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik dacht dat dokter Gooskens tegenover het sportfondsenbad zat, dus voorbij de Hertogstraat. Links van het witte pand op deze foto zat tandarts Gooskens. Ik heb aan deze tandarts in mijn jeugd bijna een trauma overgehouden. Ik herinner hem als een stugge man die absoluut geen rekening hield met de angst van kinderen. Ik heb ook nog een beugel gehad. Heeft geen ene zier geholpen. Alleen maar pijn gehad omdat bij iedere controlebeurt dat ding aangedraaid werd. Van de schooltandarts was ik niet zo bang als van Gooskens. Wat een verschil met het in deze tijd behandelen van kinderen.


Datum: 06-01-2007
Naam: Lucien Brouns  
img

Dr. Gooskens woonde niet aan de Hertogstraat maar met zijn praktijk schuin tegenover de Stadsschouwburg (tegenwoordig Parktheater). Aan het begin van de Doctor Schaepmanlaan. Hoe toepasselijk.


Datum: 06-01-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Thérèse, wat ik me ook nog herinner van tandarts Gooskens, dat we na de behandeling altijd een plak cake kregen. Dat is het enige positieve wat ik van deze tandarts kan zeggen.


Datum: 06-01-2007
Naam: Peter Vermeulen  

<<< Het volgende commentaar kwam ZONDER naam of emailadres binnen. In principe plaatsen wij deze berichten NIET! (Peter} >>>

Het huis aan de dr. Schaepmanlaan t.o.v. schouwburg het Parktheater was het ouderlijk huis van de familie Gooskens, waartoe niet alleen tandarts Gooskens maar ook de huisarts Gooskens behoorde. Deze laatste woonde en had praktijk aan de Stratumsedijk, het tweede huis rechts naast de ingang van de Rochusstraat.
Van de oude heer Gooskens (de vader van huis- en tandarts) wordt wel eens gezegd, dat hij in het begin van zijn loopbaan op zijn klompen naar Philips liep, alwaar hij later een belangrijke functie bekleedde.
De tandarts Gooskens had zijn praktijk ook aan de Stratumsedijk en als ik mij goed herinner naast huisarts Kan, dus links naast het witte huis op deze foto.


Datum: 06-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En ik meen me te herinneren dat Dr. Gooskens woonde op de hoek van de Genestetlaan/A.Thijmlaan


Datum: 08-01-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Volgens de telefoongids van 1943 was het Deutsches Haus op Stratumschedijk 57. De opening was op 25 mei 1941. Ook vanuit dit huis werden initiatieven genomen om de Joodse burgers van Eindhoven en hun bezittingen in kaart te brengen met alle afschuwelijke gevolgen daarvan.


Datum: 29-05-2007
Naam: Jeroen Gooskens  
img

Vele herinneringen, maar die van Peter Vermeulen zijn het meest waarheidsgetrouw. Tandarts Theo Gooskens woonde en werkte in het huis links van het witte huis; huisarts en oudere broer Chris Gooskens woonde en werkte het tweede huis voorbij de Rochusstraat, Stratumsedijk 61. Pas veel later (na de dood van vader Harrie) verhuisde hij (en met hem ook de dokterspraktijk) naar de Schaepmanlaan 2, tegenover de schouwburg.
De praktijk op de Stratumsedijk lag tussen twee caféetjes in; tijdens het lange wachten bij het ochtendspreekuur (soms zaten zestig mensen te wachten terwijl de dokter een bevalling aan het doen was) hadden de patiënten ruimschoots de kans om zich wat moed in te drinken!


Datum: 31-05-2007
Naam: Willie van Tilburg  
img

In mijn jeugd heb ik jaren de tandarts Theo en huisarts Chris Gooskens gehad. Chris Gooskens heeft mij zelfs op de wereld geholpen bij de bevalling van mijn moeder.Wat Thèrese hierboven beschrijft herken ik ook dat Theo Gooskens zo`n stugge man was ook voor kinderen. En Chris Gooskens heb ik altijd als een heel zachte en een heel aardige man gekend. Later heb ik nog verschillende keren met Chris Gooskens getennist in de Sporthal De Oude Toren. Dat was toen voor mij de eerste keren een raar idee om met je huisarts te tennissen, vooral omdat ik op die momenten wel een heel stuk jonger was dan hij. Hij kon wel een goed balletje slaan en ik vond het altijd gezellig om met hem een wedstrijdje te spelen.