EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40554

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Markt zuidwand en westwand

Beschrijving

De klok hangt aan de gevel van de Amsterdamsche Bank. Op de achtergrond staat, deels verstopt achter de klok, op de hoek met de Jan van Lieshoutstraat een wit pand waarin café El Sombrero zat. Rechts naast de boom staat hotel Stad Rotterdam en daarnaast de bekende winkel Raming. Het grote pand rechts op de hoek met de Jan van Hooffstraat is het Papierhuis. Rechts ernaast wordt aan een nieuw pand gebouwd. Daar was later een Chinees-Indisch restaurant. Rechts ernaast Continental. In het hoogste gebouw was op de begane grond de schoenenwinkel Van der Looy, met 'exclusieve schoenen'. Die winkel liep vanaf de Markt door naar de Rechtestraat en had dus twee ingangen. Behalve het Papierhuis staan alle panden in de westwand van de Markt er nog.
Op de foto staan veel bekende auto's uit de jaren vijftig en zestig, zoals linksonder de Ford Anglia met de schuin naar binnen staande achterruit. In de parkeervakken staan onder meer 2CV, VW Kever, een Karmann Ghia met Duits kenteken, Opel Rekord, Opel Olympia, Mercedes, Skoda, Triumph(?), Ford, Fiat, Borgward. (Red.)


Geplaatst op

10-10-2022

Reacties:

Datum: 29-12-2023
Naam: MvdL  
img

Kleine correctie: dat "hoogste gebouw" bestond uit vijf etages schoenwinkel Van Der Looy. Het was namelijk de schoenwinkel van mijn vader.