EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40553

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Gedrukte en Geschreven Media

Onderwerp 2.:

Ansichtkaarten

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Markt

Beschrijving

Een ansichtkaart van de westzijde van de Markt met daarop statige panden van o.a. een juwelier, Hotel Continental, de bekende koek- en banketbakkerij en een winkel met verfwaren. Links van de kiosk de winkel van Lambers-van Driel. Het hekwerk van de kiosk is versierd met diverse wapens. (Red.)


Geplaatst op

27-10-2022

Reacties:

Datum: 30-10-2022
Naam: Martin Swinkels  
img

Lambers-van Driel was volgens mij een modezaak (kleding).


Datum: 04-11-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat klopt Martin, het was een kledingzaak voor mensen met een paar muntjes meer in de knip. Daarom ging het gros naar Wenting, die zaak het het ook drukker. Ik haalde daar met mijn moeder altijd mijn kleding. Later ging ik zelf er naartoe, voor overhemden stropdas, pak met vest en broeken. En Robinson-schoenen van Van Haren enz. Al de stijve kleding heb ik later, toen ik al mijn verstandskiezen had, weggedaan om nooit meer aan te trekken. De laatste keer dat ik een pak aan heb gehad was toen ik trouwde in 1972. Ik heb er altijd een hekel aan gehad om dat te dragen, dus nu loop ik lekker in spijkerbroek en overhemd. Daar voel ik mij veel lekkerder in. Een pak? Nooit meer.


Datum: 06-11-2022
Naam: bert van herk  
img

Een mooie kiosk opgeruimd voor een rond verhoogd perkje met drie schrale boompjes, met een standbeeld van Meneer Frits eronder, die altijd onder de duivenshit zit. Het spul loopt van zijn hoofd tot achter zijn oren zo de kraag van zijn jas in. Een hele vooruitgang, Eindhoven.