EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4052

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Antiek

Onderwerp 3.:

Dré van de Meerhof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boerenwagens

Beschrijving

Was dit aan de Beemdstraat Gerard? Op de achtergrond een wagen van Vihamij.


Geplaatst op

07-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-05-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Was de Vihamij destijds niet in de Dommelstraat? Dan moet deze foto vanaf de Stationsweg zijn genomen.


Datum: 07-05-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ja dat kan best eens waar zijn. Dan zijn de wagens van de antiekhandel van Dre van de Meerhof. Toen Jo Kosten van De Vluchtheuvel zijn jubileum in 1963 had hebben wij er nog een geleend.
Wij zijn toen met hem van de Bergmanstraat dwars door het centrum naar de Aalsterweg gereden. Hartje zomer en alles en iedereen zat er op, Sinterklaas, Thomasvear en Pieternel, Prins Carnaval noem maar op. Drumband Wilhelmina ervoor en het feest was daar.


Datum: 01-04-2013
Naam: Andre Meerhoff  
img

Deze karren waren van Dre Meerhoff die samen met zijn vrouw eigenaar was van antiekzaak De Schouw aan de Dommelstraat 20. Het zijn Zeeuwse boerenkarren. De foto is genomen vanuit de Losweg of Stationsweg . Links is de Vihamij. In de schuur was de werkplaats waar werd gerestaureerd. Op de verdieping achter het luik werd eikenhout opgeslagen en gedroogd.


Datum: 15-06-2015
Naam: Frits Meerhoff  
img

Deze foto is genomen op wat tegenwoordig de "Stationsweg " heet !
toen was het de zgn "Losweg " waaraan van Gendt en Loos gevestigd was.
Deze houten karren, genaamd : "Zeeuwse Hoogkarren" waren eigendom van mijn vader. Ze werden gebruikt voor reclamedoeleinden, voor bruiloften, carnaval enz.
De karren waren geheel gebeeldhouwd, rijkbesneden en bont gekleurd !
Mijn vader, Andree Meerhoff, had een Antiekzaak aan de Dommelstraat, Antiquiteiten en Oude Kunst, De Schouw. De houten keet op deze foto, was de werkplaats achter de winkel. Daar werden de meubels gerestaureerd, daar werd ook op bestelling schouwen, trappen, deuren, lambrizering gemaakt, voor o.a. monumentenzorg !
Vihamij , de groothandel in sanitair, was indertijd daar ook gevestigd.


Datum: 15-06-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

Het grijze gebouw achter de karren is de achterkant van het gebouw van foto 492. Dat gebouw werd in 1900 in gebruik genomen door de eerste Centrale Boerenleenbank die in 1911 naar de overkant verhuisde. Daarna was het de melkfabriek van Vissers, later overgenomen door St. Joseph. Nadat St. Joseph naar de Paradijslaan verhuisde kwam er de groenteveiling in.


Datum: 21-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden  
img

Vroeger zat de Vihamij (v/h gebr. van Campen uit Nijmegen) in de Dommelstraat. Daar ben ik begonnen in 1971. In die periode ging de Vihamij naar Best langs het kanaal. Nu zit daar Aluminium Verkoop Zuid. In 1970 is de Vihamij een fusie aangegaan met een gelijkwaardige groothandel, Buttinger. Zodoende is de naam Vihamij-Buttinger ontstaan. In 1982 is Vihamij-Buttinger failliet gegaan met verdeeld over Nederland zo'n 8 filialen. Ruim 800 m/v. op straat. De betekenis van Vihamij is: Verenigde Industrie en HAndelsMaatschappIJ. Eind zestiger jaren had Vihamij ook nog een magazijn op de Zwembadweg. Ze hadden op de filialen ook Zelfbediening Afhaal Magazijnen, afgekort ZAM. In 1983 heeft er door enkele managers en aandeelhouders een herstart plaatsgevonden. De ZAM Eindhoven zit vlak bij het afwateringskanaal. Met inmiddels 39 kleine afhaalmagazijnen in Nederland.