EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40486

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
18 Septemberplein

Beschrijving

C&A aan het 18 Septemberplein. Op de verste hoek van het gebouw hangt de reclame van Voss, een andere bekende kledingwinkel. De Demer, rechts, is nog gewoon open voor auto's, maar wel alleen eenrichtingsverkeer vanaf de Rechtestraat. Bij de rotonde staat rechts hotel Atlanta. De verkeersagent op zo'n ronde ton was in de jaren vijftig en zestig op meer punten in de stad een bekend verschijnsel. (Red.)


Geplaatst op

17-10-2022

Reacties:

Datum: 17-10-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Die fietsers die links opgesteld staan wachten tot de overwegbomen weer omhoog gaan en ze over het spoor naar Woensel kunnen gaan. Je kon ook, zelfs met de fiets, gebruikmaken van een voetgangersbrug, maar van die mogelijkheid werd niet zoveel gebruikgemaakt. De foto is gemaakt na de oorlog maar voor november 1953, want toen werd het hoogspoor feestelijk in gebruik genomen.


Datum: 18-10-2022
Naam: Jan Wijn  
img

Hoe een agent op een tonnetje zoveel fietsers kan laten wachten voor een paard met kar. Ik ben van de generatie die dat nog meegemaakt heeft.


Datum: 19-10-2022
Naam: Martin Swinkels  
img

En verder op de achtergrond ook nog zichtbaar het later door brand geteisterde hotel Schimmelpenninck.


Datum: 25-10-2022
Naam: bert van herk  
img

Toen was Eindhoven nog echt Eindhoven, een gezellige drukte. Af en toe mis ik het. een agent op een tonnetje, en ook verkeersregelaars in een peperbus. "Toen was geluk heel gewoon."


Datum: 26-10-2022
Naam: P R F van der Cingel  
img

Martin, ben je niet in de war met 't Silveren Seepaerd? Bert, die Peperbus heb jij toch niet meer meegemaakt?


Datum: 26-10-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat klopt Paul. Niet meegemaakt die peperbus maar wel een keer gezien in de stad, toen ik nog met mijn moeder aan de hand ging winkelen. Ik heb hem gezien en vroeg mijn moeder nog waar die voor was. Ze zei: "voor de politie". Er stond niemand in op dat moment. Of hij daar voor vast stond of voor een noodgeval, weet ik niet, Ik heb hem naderhand nooit meer gezien, maar ja als kind kwam je niet alleen in de stad. Ik weet ook niet (meer) waar in de stad, het is 70 jaar geleden!