EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40037

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
DAF Geldropseweg

Beschrijving

Rechtsboven op de foto tegenover de DAF-fabrieken ligt tegenwoordig aan de overkant van de Geldropseweg de wijk 'Burghplan'. De hoofdingang van de DAF was nog aan de Geldropseweg. Bij die ingang stond ook het toenmalige hoofdkantoor. Rechtsonder staan tegenwoordig later gebouwde DAF-fabriekspanden. Linksonder ligt het Eindhovensch Kanaal.  (Red.)


Geplaatst op

25-07-2022

Reacties:

Datum: 29-03-2024
Naam: Reinier Post  
img

Het Burghplan en alle overige huidige Eindhovense bebouwing liggen rechts van de foto. We zien rechts omhoog de Brakenstraat lopen, nog steeds een halfverharde weg, met op de hoek het huidige restaurant Minos Pallas.


Datum: 02-04-2024
Naam: Jan Wijn  
img

In het midden onder is de steenfabriek tot in de jaren zestig nog in gebruik.


Datum: 03-04-2024
Naam: Martin Swinkels  
img

Van 1963 (27-08-1963), na het behalen van mijn diploma op de 3e LTS aan de Kaarderstraat, ben ik bij DAF begonnen op de Bedrijfsschool (2-jarige opleiding). Toen ik ook daar was geslaagd heb ik verschillende afdelingen bij DAF doorlopen. Ben daarna terechtgekomen op de mechanische afdeling (verspaning - onderdelen) van de vrachtwagenmotorenfabriek. Met Sinterklaas was er onder het personeel toen ook altijd een grote verloting met verschillende prijzen. In die verloting waren er ook drie personenauto's beschikbaar voor het personeel. In 1966 was ik een van de gelukkigen. Ik heb bij DAF tot april 1969 gewerkt. De reden om daar ontslag te nemen was een tweeploegendienst. Ik ben toen gaan werken bij Arenco-PMB in Best.