EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

39990

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Philips Complex Strijp 2/T*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips, Strijp T

Beschrijving

Mooie luchtfoto van het Philips complex Strijp-2 (tegenwoordig Strijp T). De hoofdingang lag aan de Zwaanstraat (links op de foto) naast het "Strijps bultje". Rechts de spoorlijn die in noordwestelijke richting de stad verlaat met parallel daaraan de Achtseweg Zuid. Centraal op de voorgrond de bebouwing met van links naar rechts het Ketelhuis, gebouw TQ3 en rechts dwars daarop gebouw TQ5.
In de laagbouw met het witte sheddak zat een deel van de Machinefabriek. Linksboven op de foto, aan de andere kant van de Zwaanstraat, een deel van Complex Strijp-3 (tegenwoordig Strijp R).
Onderaan rechts ligt in de bocht van de Achtseweg naar de ventweg van de Beukenlaan het "Gloeilampplantsoen", waarin de vorm van een gloeilamp te herkennen is. Over dit plantsoen was de afgelopen jaren veel te doen. Het was gekocht door een Chinese investeerder die er wilde gaan bouwen, maar de gemeente wil het terrein groen houden en weigerde dus de bouwvergunning. Tijdens de langdurige juridische strijd liet de investeerder het gebied vervuilen en gebruikte het ook als opslagterrein voor bouwmateriaal. Sinds 2019 is het verwaarloosde en verwilderde terrein grondig opgeruimd en weer groen. Op deze foto is het natuurlijk nog van Philips en gewoon open, maar nu staat er een hek omheen.
Onder tegen de rand van de foto is nog net het destijds draaiende Philips-embleem op het Klokgebouw te zien.  (Red.)


Geplaatst op

26-03-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto