EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3976

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Ten Hagestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Centrum, Catharinaschool Ten Hagestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Personeel van de St. Aloysiusschool. (1)

Beschrijving

Wijlen mijn schoonvader J. H. Vervlossen werkte als onderwijzer op de jongensschool aan de Ten Hagestraat 6 van jan 1928 tot feb 1931, op de foto tweede van links. Ik vermoed dat deze foto op de speelplaats van de school gemaakt is. Als mijn vermoeden klopt, dan zijn de gebouwen op de achtergrond reeds nieuwbouw van het ziekenhuis in 1926. Heeft iemand verdere informatie of kan e.e.a. bevestigen?


Geplaatst op

28-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-04-2006
Naam: J. Meulendijks  
img

De heer Frans Gommers heeft mij via een luchtfoto kunnen bevestigen, dat deze foto inderdaad gemaakt is aan de achterkant van de St Aloysiusschool, waarvoor veel dank. Het hoofd der school was waarschijnlijk G.J. van der Zande.


Datum: 23-12-2006
Naam: J. Meulendijks  
img

De vermoedelijke namen bij deze foto vlnr :Hr.v.d.Waarden uit Oerle, Hr. Jos.H.Vervlossen uit Geldrop, Hr. Passier, Hr.de Leur, onbekend maar heeft relatie met hotel in Heeze, Hr.G. van der Zande, Hr.F.Ketelaars uit Geldrop, Hr.Sloots, Hr.J.van Roosmalen.


Datum: 04-08-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Naast Hr. de Leur (woonde Hoogstraat links vooraan) staat Hr. L. Baijens, woonde Helmerslaan, zijn zoon had in de jaren midden 50 een restaurant in Heeze.


Datum: 15-10-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Onderwijzer L. Baijens was 40 jaar verbonden aan de R.K. jongensschool gevestigd in de Ten Hagestraat, nadien (1935) aan de Don Boscostraat.
Aan de Rijksnormaalschool te Eindhoven wordt hij leraar zang en als koordirecteur is hij verbonden aan het St.Joriscollege en St.Catharinalyceum.
Hij overlijdt te Eindhoven in 1967.