EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3954

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Philips Complex Strijp 1/S*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Complex S. (1)

Beschrijving

Midden links de bedrijfsschool. Het grijze lint dat vanuit de Glaslaan de Kastanjelaan indraait is de busbaan voor de Phileas, hij verdwijnt rechtsboven uit het beeld richting Veldhoven.


Geplaatst op

24-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-04-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

De meest rechtse hoogbouw is SAN met links daarvan SK. Tegen de rand van de foto is nog juist SDM te zien, waar ik begonnen ben in september 1960. Voor SAN ligt SH (bruine laagbouw) en daarvan zou het inwendige te zien zijn op foto 3934.


Datum: 01-05-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Helaas Vic, De hoogbouw links is wel SAN en daarvoor SK en dan komt SBP waar nog net een heeeel klein stukje van is te zien. Gebouw SDM (het Veemgebouw) staat er niet op.


Datum: 01-05-2006
Naam: Huub Rooijakkers  
img

De volgorde van de hoogbouw, gezien vanaf de Glaslaan was/is: Gebouw SL, dit gebouw is gesloopt. Dan komen SK, dit is het linkse gebouw, San dit is het rechtse gebouw, SBP en SDM. Tegenover SK ligt gebouw SFF. Links voor SFJ met daarachter SFH.


Datum: 25-10-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

De licht rode/oranje installatie op het dak van hoogbouw rechts is ontworpen door Ir. de Haas, en werd daardoor in de wandelgangen de *biefstuk van de haas* genoemd!


Datum: 18-10-2009
Naam: P. Graus  
img

Aanvullend: het bruine gebouw rechts naast SFJ is SWA (glasgebouw). Links naast SFJ zien we gebouw SX en daarnaast (bij de glaspoort) het gebouwtje van de bewaking (SFG). Daarachter en links van gebouw SFH zien we de laagbouw SFS. Ik meen mij te herinneren dat achter SFS vroeger nog een gebouw stond, ongeveer op de plek waar nu de busbaan een rechtse bocht maakt de Kastanjelaan op. Wie weet hier iets van? En wie kan iets vertellen over de ondergrondse bunkers (schuilkelders) die naast gebouw SX en SFH zouden liggen?


Datum: 18-10-2009
Naam: P. Graus  
img

Mijn eerste vraag is al beantwoord. Op foto 7658 staat een plattegrond uit 1984 waar duidelijk gebouw SYY en SZZ zijn aangegeven. Beide gebouwen zijn gesloopt toen ik in de tweede helft van de tachtiger jaren op SFH-3 werkte en dagelijks de vorderingen van de sloop kon zien.


Datum: 10-06-2014
Naam: Tim van den Eijnden  
img

Ik vroeg me af of u/jullie mensen kennen die gewerkt hebben in gebouw SX? Het is mijn bedoeling de geschiedenis van SX te belichten en de nadruk te leggen op de verhalen van voormalig werknemers. Ik besef dat mijn vraag een beetje off-topic is...


Datum: 10-06-2014
Naam: P. Graus  
img

Er is in de tussentijd weer het een en ander veranderd op Strijp-S;
De busbaan die op de foto vanuit de Glaslaan de Kastanjelaan opdraait is verlegd, nu steekt de busbaan vanuit de Mathildelaan de Glaslaan over en loopt in het midden van de nieuwe Philitelaan noordwaarts. Tussen de gebouwen SK en SAN draait de busbaan naar het westen over de Ir. Kalffstraat. Hier kruist hij de Torenallee en laat gebouw SFF (nu gebouw Bosch Audio Video) links liggen. Aan het eind van de Ir. Kalffstraat draait de busbaan naar rechts de Kastanjelaan op.