EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38896

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Post-, Telegraafkantoor, Station 3

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
18 Septemberplein

Beschrijving

18 Septemberplein eind jaren zestig. Links het in 1967 geopende warenhuis De Bijenkorf. Op de de achtergrond het hoofdpostkantoor van de stad. Het postkantoor werd in 2015 gesloopt. Nu staat er het Student Hotel. Rechtsonder nog het dakrandje van het pand waar toen C&A was. Daar zit nu de Hema. Links de Bijenkorf. (Red.)


Geplaatst op

04-10-2021

Reacties:

Datum: 04-10-2021
Naam: Sierd Loman  
img

Persoonlijk schat ik het jaar op 1972. De bussen staan al niet meer aan de zuidzijde van het station. Deze zijn in 1970 definitief verhuisd naar de noordzijde. Het gele stadsbusje in het midden (achter de Vroom en Dreesmann vrachtwagen) werd pas geel gemaakt toen de stadsbussen in 1972 werden overgenomen door de Zuid-Ooster.


Datum: 05-10-2021
Naam: bert van herk  
img

Leuk, een rotonde (verkeersplein) waar je ook linksaf mag, in plaats van driekwart rond. Die goede oude tijd.


Datum: 05-10-2021
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ja Bert, dat is inderdaad wel grappig. Vanaf het begin heeft Nederland moeite gehad met het verkeersplein zoals dat overal in het buitenland is gereglementeerd. Er zijn ook heel wat variaties geweest. Met en zonder voorrang, zelfs gemengd, d.w.z. twee stromen verkeer hadden voorrang, de andere twee moesten voorrang geven. Dan had je nog een variant met stoplichten, of met een bus- of trambaan dwars door het midden en oeverloos gezeur over richting aangeven. En het principe is zo eenvoudig: beschouw een rotonde als een doorlopende weg met alleen zijstraten naar rechts. Je geeft pas richting aan als je de rotonde verlaat.


Datum: 07-10-2021
Naam: bert van herk  
img

Vraag: hoe vaak is dat kruispunt (rotonde, verkeersplein) na de oorlog al verbouwd, veranderd, opgeknapt? En nu weer. Tja Paul, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan? Zoals zo vaak hier.