EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38815

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Piazza

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

Piazza

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Piazza

Beschrijving

Links het overdekte winkelcentrum Piazza Center en rechts de Bijenkorf. Op het dakterras van de Bijenkorf is de campingshow van Perry Sport te zien. Op het plein staan twee kunstwerken. Links de beeldengroep van Mario Negri. Na de reconstructie van de Piazza is dat beeld verplaatst naar de andere kant van de Bijenkorf. Rechts staat de buizensculptuur van Frans Gast, die naar het Henri Dunantpark verhuisde (zie bijvoorbeeld foto's 26285 en 46564). (Red.)
Het pleintje was een ontmoetingsplek voor skateboarders. Een van hen, de Eindhovense Wieger van Wageningen, groeide door naar de wereldtop. (Red.)


Geplaatst op

06-09-2021

Reacties:

Datum: 07-09-2021
Naam: Jan Wijn  
img

Nu verworden tot doodsaaie zakelijkheid, die zo kenbaar is aan Eindhoven. Toen de Piazza nog een ontmoetingsplaats was, waren er op het podium bijna elke zaterdag optredens van (amateur)gezelschappen met toneel en muziek, die veel (winkelend) publiek trokken. De Piazza was als een moderne muziekkiosk zoals er in vroegere tijden in elke gemeente wel een stond. Hetzelfde is het de markt vergaan, waar niet-commerciële kramen plaats moesten maken voor alleen maar terrassen, die de binnenstad er niet gezelliger op maakten. Ik mis die kraampjes en hoewel ik er met een boog omheen liep, ook de mannen in lange rode en witte jurken als ook onze schreeuwjezus en de muzikant met hoedje die niet kon musiceren.