EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3870

Bijdrager:

Jaar:

1939

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, Molenzicht / Lam v.d. Heuvel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Café Thijs Janssen aan de Broekseweg 245

Beschrijving

Hierbij een foto van café Thijs Janssen. Gelegen aan de Broekseweg 245. In Woensel gemaakt 23-6-1939 door Ben Postma, Atlantis nummer 19601. Zie foto 1526 om te lezen waar Hennie gepreconcipieerd is


Geplaatst op

14-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-04-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Is er wat meer bekend van deze foto (gezelschap, afzonderlijke personen, de fotograaf)? De dag is een vrijdag. Wie was Ben Postma? Waar kan ik het origineel bestuderen?


Datum: 16-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Vic vraag niet, maar onderzoek. De fotograaf was Ben Postema (hmm foutje). Hij heeft rond WOII heel veel foto's gemaakt o.a. de beroemde foto's van de binnentrekkende 101 Airborne op de Woenselse overweg.
Zoek in het RHC-e op Postema. Ze hebben er 143 gepubliceerd. Het origineel is daar onder 19601 te vinden en te bekijken.


Datum: 19-04-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Ik was stomverbaasd. Een onbekende foto van mijn vader, 3 maanden nadat hij weduwnaar was geworden. En 3 maanden voordat hij gemobiliseerd werd, bij de staf in Den Haag. Mijn oudere zussen op 't Pensionaat Hemelrijken en ik bij tante in Maastricht. Emoties. Ik heb het origineel nu digitaal in mijn bezit. Nu nog iemand vinden die hem goed afdrukt.


Datum: 19-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Twee euro uitgegeven Vic? Voor een goeie scan? Elke fotowinkel kan hem voor je afdrukken op fotopapier. Zet hem op een (rewritable) CD of e-mail de jpg (de fotograaf op de Woenselse markt accepteerde geen USB-stick) en loop ergens binnen.


Datum: 23-07-2006
Naam: Diny Gruijters  

Bij foto City op het Stratumseind kun je zo met de USB-stick foto's laten afdrukken en goed.


Datum: 07-10-2007
Naam: Dinie de Hoog- (Zusje van Iersel)  
img

Dit is het café van Thijs en Miet Janssen (met 2x s), ons opa en opoe. Later in oorlogstijd ovegenomen door Martien van den Heuvel. Omdat de zonen van Thijs en Miet in het verzet zaten en er nogal wat Duitsers in het café kwamen, werd dat dus wel wat link. Toen zijn ze verhuisd naar de Brugstraat. Ons moeder was Zus Janssen, de dochter van Thijs en Miet.


Datum: 24-02-2017
Naam: Redactie  

Deze foto troffen we ook aan in de nalatenschap van de heren B. Postema sr en jr. Op de achterzijde van deze foto zijn enkele namen vermeld. Het zou gaan om de ontwerpafdeling (tekenkamer) Röntgen: v.l.n.r. Zijlstra, ?, Veldhuijsen, Ria Leplaa. Achter het jongetje Reesink (keeper).