EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38480

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Boschdijktunnel

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Hoogspoor

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijktunnel in aanbouw

Beschrijving

Rechts op de voorgrond De Gruyter << zie reactie van Paul v.d. Cingel hieronder (red) >>. Op de achtergrond de afgebroken Antoniuskerk Fellenoord. De foto moet uit begin jaren vijftig zijn, want op het hoogspoor in aanleg staat nog een bouwkeet.
<< Weet iemand wat "RAF" was, op de zijgevel van het gebouw links? (red.) >>


Geplaatst op

27-09-2018

Reacties:

Datum: 28-09-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Het witte gebouw op de voorgrond is niet de City bioscoop maar het pand van De Gruyter. De bioscoop stond tussen de kerk en de tunnel en kon niet gezien worden vanaf de plaats waar de fotograaf stond.
< Paul, bedankt voor je correctie (red.) >


Datum: 01-10-2018
Naam: Eric Kemperman  
img

Het pand links is een oud bedrijfspand dat achter het Eindje zat (Voetbrugsteeg, zie foto 2464). Waarschijnlijk duurde de onteigening wat langer, zodat het er bij de bouw van het viaduct een beetje verloren bij stond. Goed bereikbaar is het ook niet meer.


Datum: 02-10-2018
Naam: Sjef van Eijk  
img

Het bedrijfspand links waar Eric Kemperman het over heeft is het pand van Laschindustrie Eindhoven. Toen het bedrijvencomplex aan de Hallenweg in 1952 geopend werd behoorde dit bedrijf tot een van de eerste bewoners. Zie ook foto 23720 die ik in 2010 instuurde.


Datum: 03-10-2018
Naam: Eric Kemperman  
img

Sjef, dank voor de informatie. De reden van het "eenzame" overblijven van dit pand was dus dat ze moesten wachten op het gereedkomen van het nieuwe bedrijfspand. 1952 was dus niets te vroeg, 1 jaar later reden de treinen over het viaduct!


Datum: 03-10-2018
Naam: hans van melis  
img

De radiateurenfabriek N.V. R.A.F., eigenaar H.J. Touw, zat op de hoek van de Harmoniestraat-Binnenpad in de oude fabriek van Jan van der Heijde.


Datum: 05-10-2018
Naam: wil van hout  
img

Het betreft het schrijven van Hans van Melis op 3-10-2018. Bestaat de mogelijkheid dat de desbetreffende radiateurenfabriek in handen geweest is van de familie Kleven uit de Van Speijkstraat? Bij mijn vroeger verblijf in de omgeving werd het algemeen aangenomen.