EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3845

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rechtestraat (12)

Beschrijving

Geheel rechts (vroeger nr 32) zat de boekhandel van de gezusters Wijn (die ook deze kaart hebben uitgegeven). In het boek "Tijd voor de Toekomst"van Adang/van Oorschot lees ik dat het voor 1918 zeer slecht gesteld was met de gezondheidszorg in Eindhoven. Er was toentertijd zelfs niet een specialist in onze stad te vinden. De Tilburgse oogarts N. Sassen hield eens per maand zitting in de boekhandel van de gezusters Wijn.


Geplaatst op

11-04-2006

Reacties:

Datum: 11-04-2006
Naam: Piet van Hees  
img

Is het zijstraatje rechts de Jan van Hoofstraat? En dat torentje! wow! Als ik het dus goed zie is het pand voor de zijstraat rechts nog wel aanwezig. Zat daar niet een gereedschapwinkel?


Datum: 13-04-2006
Naam: Gerrie Dielis  
img

Beste Piet, dat klopt dat was Raaijmakers daar lagen ook van die mooie Zwitserse zakmessen in de etalage. En naast de ijzerzaak was de zaak van Raming. Daar verkochten ze geloof ik zowat alles, van stoffen tot kinderwagens en babyuitzetten aan toe. Ze waren zelfs aangesloten bij de ETOS. Als je de kassabonnen 1 maal per jaar inleverde kreeg je daar korting over, dat werd dan rond Pasen uitbetaald.


Datum: 10-08-2006
Naam: Louis van Lierde  
img

Sorry Gerrie, alle goede bedoelingen ten spijt, er kwam eerst nog een schoenenzaak van Van de Vorst en Snep en dan pas Raming, die achter doorliep naar de Markt. Verder had Raming nog een ingang tussen Hoying en Electra.


Datum: 13-08-2006
Naam: Diny Gruijters  

Op de andere hoek van de Jan van Hoofstraat, daar zat in mijn kinderjaren C&A, dat kan ik mij nog goed herinneren.


Datum: 13-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Juist Diny en daar hadden ze een draaimolen in de winkel. Later, nadat de nieuwe winkel van C&A op het 18 septemberplein klaar was, kwam Van Woensel schoenen in dit pand.


Datum: 31-10-2006
Naam: A.M.Bogaars  
img

Een familielid van ons was bij Raming aangesteld als behanger. Ja dat hadden we nog in die tijd. Hij had het er druk mee. Hij werkte altijd voor de mensen in het zondagse pak. Maar thuis had hij toch meer brood op de plank . Dat was altijd zijn verhaal. Ik dacht dat Raming ook op de hoek, waar nu de rijdende Amerikaan zit heeft gezeten.


Datum: 27-12-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Bij de schoenenzaak van Van Woensel hadden ze ook een draaimolen, op de eerste etage voor het hoekraam.


Datum: 30-12-2006
Naam: Piet Snijder  
img

Behalve een draaimolen op de eerste stage hadden ze bij Van Woensel ook een kast met onderin een opening waarin je je voeten kon plaatsen met nieuw te passen schoenen. Van boven kon je dan door een opening naar een groen Rontgen scherm kijken om te zien waar je tenen t.o.v de schoen zaten. Je zag alle teenbotjes zitten. Erg interessant natuurlijk in die tijd, maar wel bedenkelijk als je je realiseert dat bedienend personeel in het ziekenhuis tegenwoordig loden schorten draagt voor een Rontgenfoto van een fractie van een seconde met een intensiteit die waarschijnlijk tientallen malen lager ligt dan toen. Het is dat mijn vader ook hamertenen had, anders.....


Datum: 15-01-2008
Naam: Jac van Hout.  

Het torentje op de foto is van magazijn St.Jozef. Na de oorlog toen het centrum veel geleden had van de bombardementen was C&A er tijdelijk gevestigd.


Datum: 16-02-2008
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Leuk die schoen herinnering. Doordat ik speciale schoenen met metalen Bosman platen had kwam ik bij Wouters op de Demer terecht. Deze hadden ook zo'n apparaat.


Datum: 17-02-2008
Naam: Corrie van de Bor  
img

En bij de schoenenzaak van van de Looy stond ook zo'n apparaat. Duifjes schoenen kocht mijn moeder daar voor mij.


Datum: 17-02-2008
Naam: Jac van Hout  

Wat het torentje van Magazijn St.Jozef aangaat het volgende: mijn grootvader was hiervan eigenaar (Heer H. van Kempen). Zijn zoon en later zijn kleinzonen hebben de zaak voortgezet onder de naam van Kempen. Theo van Kempen en zijn broer Guus waren de eigenaren. Ik meen dat zij beide nog leven en zij kunnen het beste de juiste informatie daarover verstrekken.