Fotonr.: 38166
Bijdrager Ton Burghouts
Jaar: 1957
Onderwerp.: Verenigingen |Overige Verenigingen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Entreebewijs Limburgers

Beschrijving Een toegangsbewijs voor een carnavalsfeest bij De Limburgers. Wie weet er meer over deze vereniging? (Red.)

Geplaatst op 20-04-2018
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 21-04-2018
Naam: Tini van Rooij img

"De Limburgers" was geen carnavalsvereniging maar een gezelligheidsvereniging waar buiten meerdere activiteiten natuurlijk ook Carnaval werd gevierd.


Datum: 21-04-2018
Naam: Harry Gillis img

De Limburgers vierden na Royal hun carnavalbals heel lang in café Rozenstein op de Aalsterweg en als ik me niet vergis daarna bij een dansschool (Need?) in de Biesterdwarsweg. Het was inderdaad meer dan een carnavalsvereniging, er werden b.v. ook kegelwedstrijden in Rozenstein georganiseerd.
Een grote kern van de Limburgers bestond uit families die veelal uit Venlo en Tegelen kwamen. Namen waren b.v. de families Koster en van Nierop.
De carnavalbals waren ontzettend gezellig en uiteraard erg "Limburgs".


Datum: 22-04-2018
Naam: Ton Burghouts img

Mij intrigeert de vraag hoe mijn vader - Toon Burghouts - aan het entreebewijs van Rademakers is gekomen, terwijl de bewijzen op naam waren gezet. Het zal wel altijd een familiegeheim blijven, denk ik.


Datum: 15-02-2023
Naam: olleke claessens img

Alaaf! Ik ben de dochter van Hans Claessens, die in de zeventiger jaren zowel prins als vorst van de Limburgers was. Er was elk jaar een grote zitting in de kleine zaal van de schouwburg en Beppie Kraft, de Globetrotters, Pierre Knoops, iedere bekende Limburger trad dan op. Feesten waren in een hele grote zaal. Ik was er 1 jaar dansmarietje. Namen van de raad van 11; Schroder, kom er niet op.