EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37770

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Houtindustrie / Houthandel

Onderwerp 3.:

Picus / J Brüning & Zoon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Picus en deel NRE-terrein

Beschrijving

De foto toont onder meer de fabriekspanden van de Picus, waar destijds vooral sigarenkistjes werden gemaakt. Rechts het stukje kanaal tussen de hefbrug in de Tongelresestraat en het Havenhoofd. Links naast het opslagterrein van NRE loopt de Dommelhoefstraat en bij het witte Picusgebouw is de hoek met de Treurenburgstraat. Beide straten lopen daar tegenwoordig verder rechtdoor, dus op dat hoekje is nu een kruispunt.
Op het opslagterrein zijn al woningen gebouwd aan de nieuwe straat Gashouder en langs de doorgetrokken Treurenburgstraat.
Op de plek van het witte Picusgebouw staan tegenwoordig appartementen (zie foto 51972). Het Picusterrein tussen de Treurenburgstraat en de Tongelresestraat is tegenwoordig volgebouwd met huizen.
Aan de Dommelhoefstraat staan links van het opslagterrein zes woonhuizen (van links naar rechts de huisnummers 34 t/m 44) die in 1951 zijn opgeleverd als huurhuizen voor personeel van Gemeentebedrijven.
De meeste oude gebouwen op het onderste deel van de foto bestaan nog en zijn na renovatie weer in gebruik, onder meer voor horeca en cultuurinstellingen. Het gebouw rechtsonder is de vroegere technische werkplaats. Daarin zijn nu enkele ateliers, de archeologieafdeling van de gemeente en Eindhoven in Beeld.


Geplaatst op

10-09-2017

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-01-2018
Naam: Philippe  
img

Wat doet eigenlijk het gele pijltje, op een notabene, zwart-wit foto? Rechts, vlak naast het kanaal, op het tweede autootje. Het is heel klein, maar het viel me wel op bij het bestuderen van de details, op de grote versie.
<< Geen idee. Ik wist dat het er stond, maar niet waarom. (Red., Hans Michels) >>