EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3760

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Winkelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Winkelstraat richting Roostenlaan

Beschrijving

Op de achtergrond de Gladiolusstraat en de St. Gerarduskerk. Genomen vanaf het Kerstroosplein.


Geplaatst op

04-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-02-2007
Naam: Joep Van De Laar  
img

Rechts zijn en waren winkels. Ik herinner me dat we daar 's woensdagsmiddags naar de kapper gingen. Was altijd lang wachten en het resultaat was om te huilen! Wie weet de naam van die kapper nog, zou ik leuk vinden om te weten.


Datum: 28-04-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Joep, zie commentaar bij foto 3696.


Datum: 05-05-2007
Naam: Louis Bouckaert  
img

Er waren aan beide kanten winkels, en de tweede zaak links was de kapperszaak van Jan Zweers en zijn vrouw. Ze woonden boven de zaak. Later is zijn zoon er bij gekomen en heeft de zaak, toen zijn vader er mee op hield, overgenomen, voor hoe lang weet ik niet.


Datum: 06-05-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Louis, zie commentaar 3696. Je hebt blijkbaar het commentaar van Henk Mariën niet gelezen.


Datum: 20-05-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Bij de kapper Zweers heb ik me wel zo'n 50 jaar laten knippen, eerst bij de vader en later Jan Zweers de zoon. Jan is c.a. zeven jaar geleden overleden. Er zit nu een andere kapperszaak in, maar ben daar maar een keer geweest, de gezelligheid is er niet meer (jammer). Jan was nog echt een ouderwetse kapper die van alles en iedereen op de hoogte was . Leuke jaren, ik ging er met veel plezier van Gestel uit naar toe, (blijft toch trekken als je uit stratum komt) waar ik al weer 37 jaar woon.


Datum: 22-12-2011
Naam: Frits Wegenwijs  
img

In het hoekpand links (Shelina) zat vroeger drogisterij Herbora. Dit was een filiaal van een kleine keten met winkels in Den Haag en Amsterdam. Mijn vader was filiaalhouder en we woonden achter de zaak. Zelf heb ik er twintig jaar met veel plezier gewoond, samen met mijn tweelingbroer Jan en jongere zus Stans. Naast ons zat de kapperszaak van Jan Zweers. In de jaren 60 stond het er altijd vol met Puchs omdat Jan de enige kapper was in de buurt die langharige jongens wilde knippen. Verder herinner ik me de fietsenzaak van Haak, de slagerij Aarts, de schoenenzaak Donders-Holland (op de hoek Roostenplein) en de slijterij van Vliet. Verder een Bata-schoenenzaak en bloemenzaak van Daan Rebel. Woon nu al weer twintig jaar in Amsterdam maar hoorde van mijn broer dat de hele buurt op de schop gaat. Wat betekent dat voor de Winkelstraat (vroeger 2e Kerstrooslaan geheten)?


Datum: 24-12-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Frits, ik zie je vader en moeder nog voor me, een man die altijd een witte jas droeg en je moeder iets groter dan je vader. Herinner me de zwart/wit die we altijd bij jullie kochten en niet te vergeten laurierdrop, waar we poelipek van maakten. Meer reacties over de Winkelstraat lees je bij foto 3696. Voor jou zullen dat zeker herkenbare verhalen zijn.