EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

37498

Bijdrager:

Jaar:

1999

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

633 Grasrijk

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ingang vliegbasis Welschap

Beschrijving

De kolonelspoort, een van de voormalige ingangen. De juiste plaats is op de huidige plattegrond moeilijk aan te geven, Wie helpt?
Opgelost naar aanleiding van onderstaande reacties. Hierna zijn ook de locatiegegevens aangepast.
Foto IJ. Th. Heins, collectie RCE 20339030


Geplaatst op

10-04-2017

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-04-2017
Naam: Antoon Franse  
img

In mijn militaire diensttijd heb ik als brandweerman op de Vlgb.Eindhoven gediend. Volgens mij is dit de poort aan de Sliffertsestraat, een poort verder dan de hoofdingang. Daar stond links langs de weg de sporthal en op het einde links de verkeerstoren en rechts de brandweerkazerne.


Datum: 10-04-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

De weg langs het PIROC en het beekje de Ekkersrijt heette Strijpsebaan. Nu zijn het drie wegen: Meerhovendreef, Grenswal, achterkant sportpark DBS en Bosrand (richting Casper de Haanburg). Bij het ontwerp van de wijk is rekening gehouden met de loop van de Ekkersrijt. Ik gebruikte de stadsplattegrond Eindhoven 31e druk.


Datum: 10-04-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tsja, en in mijn ogen is dit de toegangspoort die aan de Verkavelingsweg richting Wintelre lag. We moesten daar met onze band door om bij de hangar te komen waar een squadronfeest werd gehouden. Een zij-ingang dus.


Datum: 10-04-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

Het riviertje is de Rundgraaf i.p.v. de Ekkersrijt. Muggenhol heet tegenwoordig Burcht en de Heistraat heet nu Grasdreef. Volgens mij de poort op het einde van de Heistraat/Strijpsebaan. Nu ligt daar de noordkant van het sportpark.


Datum: 10-04-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

De Heistraat wordt op plattegrond Eindhoven 28e druk "Het Schaapsdijk" genoemd. Dit is een weg op het sportpark van DBS.


Datum: 10-04-2017
Naam: Antoon Franse  
img

Even op streetview gekeken en ze staan er nog, de pilaren op 11 Bosfazant. Rechts op de foto is tussen de bomen een open plek te zien waar de Luva-dames tennisten, wat in die tijd afgeschermd moest worden van Jantje Soldaat.


Datum: 12-04-2017
Naam: Johan Vervest  
img

Voor ingewijden monument uit een militair verleden.


Datum: 21-07-2017
Naam: Ap Otten  
img

Ze staan d'r inderdaad nog, op de Sliffertsestraat. Het lijkt wel of ze wat zijn verplaatst, de ruimte ertussen lijkt een stuk breder te zijn dan op deze foto, maar de details kloppen. 100% match!