EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

37168

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

City of Light Band

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
City of Light Band

Beschrijving

Mooie jeugddrumband met majorettekorps.


Geplaatst op

13-12-2016

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-12-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het staat me bij dat Jack Horbach een van de oprichters was van The City of Light Band '75. Deze band is later gefuseerd met Drumfanfare Vaartbroek en verder gegaan onder de naam de Magic Knights uit Eindhoven. Na een aanvankelijk succesvolle samenwerking tussen deze twee verenigingen bleek het uiteindelijk door allerlei omstandigheden toch niet mogelijk om de nieuw gevormde vereniging voort te zetten. Op 20 april 2002 kwamen de Magic Knights voor het eerst voor de dag met een presentatie bij het stadhuis in Eindhoven. De vereniging bestond uit zo'n 100 leden. Onder andere door het ontbreken van een fatsoenlijke repetitieruimte nadat men de vaste locatie 'Unitas' moest verlaten, raakten de Magic Knights in zwaar weer.
Eind 2003 leek de neerwaartse spiraal onomkeerbaar en in maart 2004 viel definitief het doek voor het showkorps. Enkele enthousiastelingen hebben zich echter sterk gemaakt om met de majorettegroep een doorstart te maken onder de naam 'Magic Knights Majorette, Twirl & Show'. De muzikanten hebben echter afscheid genomen van de vereniging.


Datum: 14-12-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Het verhaal van Ben klopt maar de City of Light band fuseerde eerder met Sparta 75 waarna de naam City of Lightband 75 ontstond. Wanneer? Ik weet het niet meer.