EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

36741

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Drie bruidsparen

Beschrijving

Tussen de nagelaten foto's van mijn vader J.J.M. van Kruijsdijk vond ik deze foto van een drievoudige bruiloft. Ik vermoed dat de foto kort na WO II in Eindhoven is gemaakt. Weet iemand waar en wanneer en wie de drie bruidsparen zijn?
Voor nog een foto klik hier


Geplaatst op

10-03-2016

Reacties:

Datum: 16-03-2016
Naam: Noud Cox  
img

Het valt op dat op de uniformen helemaal geen herkennings- of onderscheidingstekenen zijn te zien. De middelste "militair" heeft een koord en een pet. Zou dat een officier zijn?


Datum: 21-03-2016
Naam: Ewjc van Kruijsdijk  
img

Wellicht zijn het Engelse / Britse militairen die in Eindhoven waren ingekwartierd en hier een bruid vonden. Ik heb foto's waarop ooms van mij soortgelijke uniformen zonder herkenningstekenen dragen die van bij hun ingekwartierde Engelse soldaten waren.


Datum: 21-03-2016
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nu weet ik uit overlevering dat er in Eindhoven veel Britse soldaten ingekwartierd lagen bij particulieren. Zij waren voornamelijk van de British Engineers, die brandstofleidingen legden vanaf de landingsstranden in Normandië naar het noorden. Zo gebeurde het, dat mijn moeder in Westerlo B. een relatie kreeg met ons pa in Eindhoven, omdat er Britse miltairen van de British Engineers bij ons oma ingekwartierd lagen en ons pa vertelden, dat er een mooi blond meisje in Westerlo woonde. Van het een kwam het ander.


Datum: 22-07-2017
Naam: Yvonne Henderson  
img

Het zouden de zussen Tinie, Riek en Leny Tielemans kunnen zijn. Zij trouwden in 1949 tegelijk in de Sint Petruskerk in Woensel.