EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3640

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

Van der Linden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bertje van der Linden.

Beschrijving

Bertje in de kapsalon aan de Willemstraat.


Geplaatst op

26-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-04-2006
Naam: Henk van Mil  
img

Met zijn zoon Kees en broer.... zat ik in een rock 'n roll-band in de jaren '58-59? We speelden in de achterzaal van cafe Palace nu Ramona in de Schootsestraat en werden door de recherche van het podium gehaald omdat we de te jonge meisjes door de achterdeur binnen lieten.


Datum: 09-05-2006
Naam: John van Iersel  
img

Kees en Ad waren geen zoons van Bert maar broers. In diezelfde jaren zat ik echter (dan ook) in het rock orkestje van Kees (Kees en zijn Comets). Ad nog niet, die is pas jaren erna guitaarles gaan nemen. Ik heb jou daar nooit gezien Henk. Hoe zit dat?


Datum: 10-05-2006
Naam: Henk Van Mil  
img

Ik heb met Kees en the Comets gerepeteerd in de achterzaal van cafe Plaza naast het theater en de eerste en voor mij laatste uitvoering was in zaal Palace. Daarna ben ik verder de Jazz in gegaan.


Datum: 15-05-2006
Naam: Frank van de Ven  
img

Jee, Bertje van der Linden. Ben vaak geknipt door hem, als mijn broers en ik met ons vader (Christ van de Ven van Bakkerij van de Ven uit de Gagelstraat) samen naar de kapper gingen. Bertje hield van gezelligheid en stopte gewoon halverwege je knipbeurt om zijn accordeon te pakken en een riedeltje te spelen voor de hele zaak. Op deze foto zie ik dat hij zelf ook haar heeft gehad ;-) ik ken hem alleen maar met die grijze toupet van hem. Maar die sigaar is altijd gebleven, net als zijn moppen en zijn sterke verhalen. Mooie kerel!


Datum: 31-12-2006
Naam: Gerrit Goosen  
img

Ook ik ben vaak geknipt door Bertje. Leeft hij nog?


Datum: 31-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heel herkenbaar allemaal. Bijv. in de hoek die showcardhouder met display waarmee tubes FANT haarcreme werden ge-etaleerd. En dan die zgn. shamponeerkan ernaast. Een afschroefbare sproeikop bovenaan en een ontluchtingsknop op het handvat voor een goede straalverdeling. Toen er nog geen handdouches bestonden, gebruikten kappers zo'n met lauwwarm water gevulde kan bij het haarwassen. De handgreep was vaak zwaar verzilverd en gegraveerd met takjes, blaadjes e.d. Zoals ons vader al zei: 't is niet allemaal haarknippen, jongen.


Datum: 22-07-2007
Naam: Tom van Geffen  
img

Graag wil ik hier even reageren op het verhaal van Dhr. van Mil en dat van Dhr. van Iersel.
Dhr. van Mil zit er inderdaad ver naast door te stellen dat Kees en Ad zoons van Bert waren, doch ook Dhr. van Iersel zit hier fout.
Bert had nl. maar één broer en dat was Kees.
Bert had ook 3 zusters, tw. Lenie, Dinie, en Ria.
Deze Ria, zuster van Bert, beviel in 1943 van 'n zoon, Adje genaamd.
Kort na de oorlog trouwde mijn vader, die in 1944 zijn vrouw (mijn moeder) was verloren met Ria v/d Linden.
Hierdoor werd Ad mijn stiefbroer of hoe dat heet.
Ad en ook ik hebben echter nooit deel uitgemaakt van hun gezin, maar zijn beide grootgebracht door onze respectievelijke grootouders.
Bert verkeert nog in redelijke gezondheid en nog steeds met sigaar. Bezoekt regelmatig Café het Wapen van Strijp en zo ook zijn zoon die, hoe kan het ook anders, Adje heet.
Kees en Ad zijn beide enkele jaren geleden kort na elkaar overleden.
Hopend hiermee enige duidelijkheid te hebben verschaft.


Datum: 23-07-2007
Naam: Joop Harbers  
img

ja, heel mooi die verhalen over Bertje, ik heb er ook een paar jaar gewerkt, al was ik wel jong toen, een jaar of 16. Ik kwam in de plaats van Tiny Nooyen, ook zo'n markant persoon, hij was ook rugby speler, mijn colega toen was Kees Klumkes (daar heb ik nog een trauma van) allebei overleden. Ik heb het nog mee gemaakt zijn eerste toupet van Woutje Peels uit de Strijpsestraat geloof ik. Alle feestje bij de ambasadeur, helaas ik zei al, ik was toen 16 en weet er nog weinig van. Ik weet nog wel elke middag soep, gebracht door de moeder van Bert of zijn schoonzus de vrouw van Kees. Kees met zijn Commets, oefenend achter de zaak in de Willemstraat. Uiteraard ligt alleen Kees me nog bij de andere bandleden niet. En inderdaad meneer Tom van Geffen. Ik weet nog goed dat Bert altijd zei, ons adje en ik heb altijd gedacht dat adje de zoon van tiny zijn vrouw was. Ik heb er ontzettend mooie tijden beleefd. Een baas uit duizenden, zeg maar miljoenen want zo een heb ik nooit meer gehad. Ik herinner me ook nog de groente groothandel links van het pand van Bert, ten minste gezien van af de straat. En hun zoon, als ik me niet vergis Franske van Rooy. (HET WAREN MOOIE TIJDEN, GOD GEVE DAT ZE NOOIT MEER TERUG KOMEN), een van de gevatte uitspraken van Bert.