EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3568

Bijdrager:

Jaar:

1910

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Markt, Westzijde: cafe en juwelier.

Beschrijving

Ik heb een foto van Dick Kneepkens en van het RHC-e aan elkaar geplakt om de plaats van beiden aan te geven. Na foto 2047 is dat toch al duidelijk, maar mijn plaksel lag al een paar jaar hier. Op het bord is te lezen dat Marinus Morgenstern het cafe van Wils heeft overgenomen. Toen Marinus naar cafe Neuf op Markt 1 vertrok, was dit hotel-cafe-restaurant "Continental " van dochter Betsie van de Waardenburg-Morgenstern. In 1960 dronk ik op Markt 20 in cafe "Continental" mijn eerste Duitse biertje. Met Eetcafe Publiek zit na 100 jaar nu de 4e of 5e generatie op deze plek in de horeca.


Geplaatst op

21-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-03-2006
Naam: Peter Vermeulen  

De linkerfoto dateert tussen 1917-1926. In 1917 is de gevel van foto 3579.


Datum: 21-03-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Het poortje tussen de twee panden kwam uit aan de achterkant van Jamin in de Rechtestraat. Als op Maandag de nieuwe voorraad binnenkwam moest dat door dit poortje een lange smalle gang door.Het was daardoor niet het meest favoriete adres voor de vrachtrijders.


Datum: 21-03-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Ik vermoed dat Diny een ander poortje bedoelt, misschien het poortje naast de snoepwinkel van Bertha van der Sommen? Dit poortje is immers in 1926 verdwenen en zo oud ben je toch niet Diny?


Datum: 21-03-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik ben gelukkig nog niet zo heel oud Peter en ik geloof niet dat ik ooit de snoepwinkel van Bertha van der Sommen heb gezien, ik zat in een andere snoepwinkel! In die Jamin-winkel hadden we geen telefoon en werden we gebeld bij Betsy. Als er een telefoontje was kwam Betsy Morgenstern altijd roepen. We moesten dan door de poort, naast de ingang van haar café. Ik ben er tig keer doorgegaan om warme worstenbroodjes te halen bij bakkerij Verhoeven! De bakkerij van Verhoeven grensde aan het achterplaatsje van Jamin.


Datum: 22-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Het was zeker niet hetzelfde poortje Diny Grave, dat is wat Peter je probeerde duidelijk te maken, 1926? Verbouwing? Nieuwbouw? Vergelijk de breedte van dit poortje met dat van na de nieuwbouw in 1926.
Tot voor een jaar of wat nam een vrouw na haar huwelijk de naam van haar man aan. Je ging Betsy van de Waardenburg-Morgenstern roepen.